Rade Šerbedžija: Volim retke trenutke kada je moja porodica na okupu

Rade Šerbedžija: Volim retke trenutke kada je moja porodica na okupu

Autor: | 27/12/2013

0

Glumac sa naših prostora sa holivudskom karijerom Rade Šerbedžija uskoro će održati svoje tradicionalne novogodišnje koncerte u Beogradu i Novom Sadu, a kao i svake godine raduje se druženju sa ovdašnjom publikom. Ovaj maestralni umetnik ovog puta na sceni će nastupati sa svojim prijateljem i legendarnim gitaristom Vlatkom Stefanovskim, sa kojim se poznaje još od 1983. godine, kada su zajedno sarađivali na predstavi "Oslobođenje Skoplja".
- Veoma sam uzbuđen pred predstojeće koncerte u "Domu sindikata" u Beogradu i Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu. Volim svoje novogodišnje nastupe, a moji susreti sa publikom uvek proteknu u sjajnoj atmosferi. Sa mnom će i ove godine biti moj bend "Zapadni kolodvor", a posebno me raduje što će specijalni gost ovog puta biti Vlatko Stefanovski, jedan od naših najboljih muzičara - počinje priču za "Hello!" Rade.
- Vlatko i ja se dugo poznajemo. Zapravo ja sam se prvo upoznao sa njegovim bratom, dramskim piscem Goranom, a posle, početkom osamdesetih, sa Ljubišom Ristićem pripremali smo predstavu "Oslobođenje Skoplja", a grupa "Leb i sol" bila je u to vreme na vrhuncu karijere. Vlatko je pisao muziku za taj komad i to je bila naša prva saradnja. Ubrzo je sa svojim bendom držao prvi koncert u Zagrebu kada sam mu bio gost - otkriva harizmatični šezdesetsedmogodišnjak.
Šerbedžija ističe da sa Vlatkom neće imati velike pripreme za koncerte već će se obojica truditi da na bini daju svoj maksimum.
- Kada radite sa takvim velikanima i majstorima svog zanata nema potrebe za specijalnim uvežbavanjima. Najvažnije da se tokom nastupa potrudimo da damo publici svoj maksimum. Inače, Stefanovski i ja ćemo sledeće godine nastaviti saradnju, pošto će on pisati muziku za jedan projekat koji ću raditi - otkriva Šerbedžija koji će na koncertu okupiti svoje kćerke i sina.
Naime, iako njegova deca iz prvog braka Lucija i Danilo žive u Zagrebu, kćerka Nina, najstarija iz braka sa sadašnjom suprugom Lenkom živi u Filadelfiji, a Vanja i Milica u Rijeci, i sve će biti sa ocem na koncertima.
- Posebno me raduje što će mi podršku iz publike dati moje kćerke, kao i sin Danilo. Volim retke trenutke kada se okupi porodica. Samo moja supruga Lenka neće biti sa nama, jer ona ne voli moje koncerte, odnosno ne voli da me prati iz publike jer ima tremu - iskren je poznati glumac koji će pre koncerta proslaviti u krugu porodice katolički, a potom i pravoslavni Božić.
Iskusni umetnik nedavno je iznenadio javnost kada je otkrio da će naredne godine snimiti duet sa popularnom hrvatskom pevačicom Severinom Vučković sa kojom se godinama poznaje.
- Severina i ja radimo na novoj pesmi. Ja sam napisao muziku, a ona tekst. Ova saradnja je morala da se dogodi. Severina je divna devojka i smatram je svojom prijateljicom - zaključuje Šerbedžija.

Piše: Ivana Nikolić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin