Slobodan – Bata Spasojević: Romantični dani koji se pamte

Slobodan – Bata Spasojević: Romantični dani koji se pamte

Autor: | 31/03/2012

0

Jedan od naših najpoznatijih modnih kreatora Slobodan - Bata Spasojević, osim što razvija svoj dizajnerski potencijal u inostranstvu, doživljava lepe trenutke i na emotivnom planu. Harizmatični dizajner, koji je prošle godine,  na "Nedelji mode" u Majamiju, osvojio laskavo priznanje „International Rising Star 2011”, koje mu je uručila Bet Sobol, predsednica i osnivač te modne manifestacije, tri meseca uživa u romansi sa Beograđankom Vladanom Veljković. Simpatična Vladanazajedno sa sestrom Bojanom, koja živi u Cirihu, ima svoj internet modni magazin. Zaljubljeni par je nedavno boravio u Cirihu, gde Bojana živi i radi.
- Iskoristili smo posetu Cirihu da se povežemo sa ljudima iz tamošnje modne industrije. Napravili smo dobru analizu tržišta i ostvarili kontakt sa modnom dizajnerkom Sonjom Ajkinger, u čijem su modnom ateljeu sada izloženi moji modeli. Vladanina sestra Bojana je nastavila pregovore sa modnim centrima koji se odnose na plasiranje mog rada i proširenjeposla.Moja kolekcija ćesvečano biti predstavljena u modnom ateljeu u Cirihu 29. marta, što je još jedna prilika da moj brend „Individual“ bude prisutan i u srcu Evrope - kaže cenjeni dizajner za magazin „Hello!“. Na njegove reči nadovezuje se  Vladana:
- Proveli smo šest divnih dana u kojima je bilo zanimljivih situacija, koje ćemo dugo pamtiti. Slobodno vreme smo provodili sa mojom sestrom Bojanom, u dugim razgovorima i druženju sa zajedničkim prijateljima koji žive u Cirihu.
Ovo je bilo prvo zajedničko putovanje zaljubljenog para, na kojem su se još više zbližili i proveli romantične trenutke pored Ciriškog jezera.
- Poseta Cirihu je bilo naše prvo zajedničko putovanje. Posetili smo  Nacionalni muzej Švajcarske, stari deo grada, a nezaobilazna je bila i poseta Ciriškom jezeru. Tu smo imali priliku da uživamo na suncu i hranimo labudove. Posetili smo i čuvenu Banhofštrase gde smo šopingovali, a na Parade placu u Sprungliju pili smo najbolju toplu čokoladu. Inače, ispod tog trga nalaze se sefovi sa novcem, i poseban je doživljaj hodati ulicom gde se nalaze sefovi sa novcem iz čitavog sveta - kaže dobitnik brojnih nagrada za modni dizajn koji kreira i za modnu kuću „Tifani“.
Vezu sa lepom Beograđankom započeo je posle susreta na otvaranju prošleNedelje mode“.
- Nismo se ranije družili, a otpočinjanju romanse presudio je susret na otvaranju "Nedelje mode" u Muzeju grada Beograda. Prišao sam Vladani, razmenili smo nekoliko rečenica i tako je počelo - kaže dizajner. Njegova devojka ga dopunjuje:
- Po njegovom pogledu jednostavno sam znala da mu se dopadam, a i on se meni svideo. Ubrzo mi je stigla karta za njegovu reviju, koju sam odgledala iz prvog reda i posle nekoliko dana smo započeli vezu. Mislim da sam ga osvojila time što sam spontana, a i moj stil oblačenja izdvaja me od mnogih. Osim toga, ja sam osoba koja se uvek smeje. I ranije sam pratila njegov rad budući da se bavim modnim novinarstvom. Smatram da se uvek izdvajao od ostalih modnih kreatora. Osvojili su me Batina harizma i kreativnost.
Srećan par se često međusobno savetuje i nije isključena mogućnost da počnu da žive pod istim krovom.
- Veza dvoje odraslih i ostvarenih ljudi mora da odiše skladom i razumevanjem. Trudimo se da zajedničke trenutke iskoristimo na najbolji mogući način. Jedno drugome smo oaza u koju jedva čekamo da uplovimo posle napornih dnevnih obaveza. Kada Vladana ima neku dilemu u vezi sa poslom, dok priprema materijal za svoj internet magazin, uvek joj dam savet. Takođe, kada ja njoj izložim neki svoj poslovni plan, tu su njeni komentari - zaključuje zaljubljeni modni kreator.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još