Ana Bekuta: Sve je spremno za koncert u Beogradu

Ana Bekuta: Sve je spremno za koncert u Beogradu

Autor: | 17/04/2012

0

Folk pevačica Ana Bekuta oduvek se kroz život borila sama. Pre dvadeset sedam godina odlučila je da svoj pevački talenat podeli sa velikim brojem ljudi, pa je od Nade Polić postala Ana Bekuta i otisnula se u estradne vode. Danas je jedna od naših najuspešnijih pevačica, omiljena među kolegama sa kojima voli da se druži, a najsrećnija je kada provodi vreme sa unucima, jedanaestogodišnjom Sonjom i trinaestogodišnjim Brankom, decom njenog sina Igora.
Ana je oduvek bila zatvorena za javnost kada je reč o njenom emotivnom životu, svoje ljubavi ljubumorno je čuvala samo za sebe. Iza sebe ima jedan brak i nekoliko dugogodišnjih veza, a u poslednje vreme najčešće se može videti u društvu ministra Milutina Mrkonjića. Iako mnogi tvrde da su se među njima rodile emocije, Ana ističe da ih veže lepo prijateljstvo i da uživa u društvu muškarca kakav je ministar Mrkonjić.
Pevačica, koja se uspešno izborila sa svim teškoćama koje joj je život zadao, ne posustaje. Pedesetdvogodišnja dama još ima elana za nove poslovne uspehe, a jedan od njih biće i koncert koji će održati 24. aprila u Centru „Sava“. Ana se raduje ponovnom susretu sa beogradskom publikom i sigurna je da će svojim obožavaocima prirediti veče koje će pamtiti.
- Ovogodišnji koncert neće biti repriza prošlogodišnjeg, nijedan umetnik nema dva ista izvođenja. Interpretacija je čin koji zavisi od niza faktora, a svaki nastup je jedinstven ineponovljiv. U svakom slučaju, daću se cela, kao i svaki put, i sigurna sam da će se i ovaj koncert pamtiti kao i prethodni. Uveliko traju pripreme i kako se bliži 24. april, uzbuđenje raste. Uživam u tom kreativnom procesu i već me podilaze žmarci pri pomisli na sinergiju koja će ispuniti Centar „Sava“ - kaže Ana.
Dugo ste na estradi i imate veliki broj hitova. Koliko vam je bilo teško da odaberete pesme koje ćete te večeri otpevati?
- To su slatke muke koje traju maltene do generalne probe. Uvek mi bude žao što nešto moram da izostavim.
Više puta ste pokazali da ste humana osoba, pa ćete i ovoga puta deo novca od prodatih karata ustupiti jednom bolesnom dečaku?
- Deo prihoda ću dati dvogodišnjem Urošu iz Pećinaca koji boluje od cerebralne paralize. Već sam učestvovala na koncertu koji je njemu bio posvećen i odlučila sam da i sada pomognem njegovim roditeljima kako bi u junu mogao da ode na operaciju. Već je bio u Beču gde je odrađena prva faza lečenja i, kako su mi rekli njegovi roditelji, to mu je pomoglo. Za njegovo lečenje potrebno je dosta novca jer mora da ima pet operacija.
Zbog čega poslednjih godina više nastupate u Srbiji nego u inostranstvu?
- Prekookeanske ture i pređena kilometraža čine svoje, pa sam zato i proredila turneje. Ponuda ima, ali sam selektivnija zato što mi trenutni radni ritam potpuno odgovara. Svuda pođi, kući dođi i „za pojas zadeni“.

Intervju: Sandra A. Rilak
Foto: Naike Bokan

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti