Darko Pančev: Život sa tri devojke

Darko Pančev: Život sa tri devojke

Autor: | 25/04/2012

0

Darko Pančev, jedan od najuspešnijih fudbalera nekadašnje Jugoslavije, davno je rekao zbogom sportu i sada kopačke obuva samo rekreativno. Ostao je upisan u istoriju Fudbalskog kluba „Crvena zvezda“, u kome je proveo četiri godine, jer je postigao poslednji gol u finalu "Kupa evropskih šampiona" davne 1991. godine u Bariju. Trenutka kada je podigao pehar namenjen evropskom prvaku rado se seća.
Otkako je završio profesionalnu sportsku karijeru četrdesetšestogodišnji Darko živi u rodnom Skoplju. Dom je sagradio u mirnom naselju Vodno gde daleko od gradske buke uživa sa suprugom Majom, uspešnom pevačicom i kćerkama, dvanaestogodišnjom Nadicom i sedmogodišnjom Marijom. Najsrećniji je kada u prostranom dnevnom boravku sa svojom životnom izabranicom ispija prvu jutarnju kafu i dok se igra sa svoje dve devojčice.
- Nije mi lako sa tri ženske osobe u kući. Kada sa Majom razgovaram o tome da imamo još jedno dete, uvek me pita: „Šta ako bude žensko?“ Moj odgovor je da nema veze, jer sam odavno izgubio pravo glasa u našem domu. Šalim se, odlično se snalazim sa moje tri dame - kaže bivši sportista.
Darko ne bi imao ništa protiv da im se porodica uveća. Decu obožava, ona su mu sve i vest da je supruga Maja u blagoslovenom stanju veoma bi ga obradovala.
- Dopada mi se ideja da imam treće dete. Ipak, tu odluku, kao i sve druge koje se tiču naše kuće i porodice, prepuštam Maji. Ona mora da donese tu odluku. Entoni Kvin je postao otac u osamdesetoj godini, tako da se za sebe na plašim - sa osmehom kaže Darko.
Bivši golgeter zna da porodicu iznenadi nekim kulinarskim specijalitetom,  to ne čini često, ali se supruga i kćerke tome raduju.
- Znam da napravim špagete i nekoliko salata, ali je moja supruga carica u kuhinji, tako da nemam preteranu želju da se tu mešam.
Poznati par odlično se dopunjuje u vaspitavanju dece. Nisu strogi roditelji, već su kroz razgovor devojčice naučili pravim vrednostima, kao i da poštuju sve što su im priuštili.
- Oboje smo popustljivi prema Nadici i Mariji, ali postoje pravila koja se moraju poštovati. U njihovom vaspitavanju odlično se dopunjujemo, kada ih jedan grdi, drugi ćuti. Trudimo se da odluke u vezi sa decom ne donosimo u njihovom prisustvu. Dajemo sve od sebe da njih dve odrastaju u jednoj zdravoj i normalnoj sredini - kaže Maja Pančev.
- Našu decu učimo da ne mogu da imaju sve što požele, jer ne želimo da ih razmazimo -iskren je Darko.
Porodica Pančev voli putovanja, pa često borave u nekoj zanimljivoj evropskoj zemlji. Maja je zaljubljena u Italiju, pa najčešće posećuju tu zemlju.
Fudbaler koji je osvojio „Zlatnu kopačku“ igrao je u mnogim evropskim klubovima, ali u njegovom srcu su samo dva „Vardar“ i „Crvena zvezda“.
- Nikada nisam krio da mi je u fudbalu najveća ljubav „Vardar“, u kojem sam proveo dvanaest godina, a druga  „Crvena zvezda“. Igrao sam u „Interu“, timovima iz Švajcarske i Nemačke, ali sam na to gledao samo kao na poslovni angažman i trudio sam se da što bolje odradim taj posao i zaradim novac - kaže na kraju Pančev, koji se sa prijateljima najčešće viđa u svom kafiću u Skoplju.

Priredila: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin