Dušan Kecman: Uspešni košarkaš i ponosni otac

Dušan Kecman: Uspešni košarkaš i ponosni otac

Autor: | 04/05/2012

0

Košarkaš „Partizana“ Dušan Kecman uživa u roditeljstvu. Otkako mu se pre godinu dana rodio sin Andrej, sve slobodno vreme poklanja detetu koje je kruna njegove ljubavi sa suprugom Andreom. Nedavno je prvotimac „crno-belih“ prihvatio ponudu kompanije „Pampers“ da bude deo njihove najnovije kampanje, zbog koje je prvi put u javnosti pred objektivom fotografa pozirao sa svojim sinom.
- U pitanju je kampanja koja podstiče decu da se bave sportom. Kao košarkaš  prepoznao sam se u toj priči, smatram da je poruka koja se šalje pozitivna i sa radošću sam prihvatio da budem deo te akcije. Bitno je da se deca bave sportom, ne moraju sutra da budu profesionalci, ali će im to pomoći da se što pravilnije razviju i steknu nove drugove. Ovakvih kampanja trebalo bi da bude što više - kaže na početku razgovora za magazin „Hello!“ sportista i napominje da je njegov sin odlično podneo fotografisanje.
- I meni i Andreju je fotografisanje bilo zanimljivo. Pošto je još mali, morali smo na razne načine da ga animiramo. Sve je prošlo onako kako je planirano, nikakvih problema nije bilo.
Od pre godinu dana, košarkašu koji je miljenik „Partizanovih“ navijača sin je centar sveta. Od prvog dana učestvuje u njegovom podizanju, supruzi je „desna ruka“ i ne libi se da uradi sve što je potrebno kako bi je odmenio.
- Trudim se da što više vremena provedem sa detetom. Volim da zajedno idemo napolje da se igramo, odlazimo u šetnju. Sad je u fazi prohodavanja i pitanje je dana kada će se opustiti i bez naše pomoći početi da korača. Zna da kaže „tata“, „mama“, „baba“. Bio sam srećan kada je izgovorio prvu reč, ne zato što je to baš bilo „tata“, već što je progovorio. Ima on svoj jezik i svima nama je zanimljivo da ga slušamo dok priča. Sa mnogo pažnje pratimo svaki pomak u njegovom razvoju - sa osmehom govori sportista o svom mezimcu.
Dušan koji je pola svog radnog veka proveo nastupajući za klubove u Makedoniji, Turskoj, Ukrajini i Grčkoj kaže da je njegov sin dobra beba.
- Kada nemam kasno trening ili utakmicu, obavezno ga kupam. Od prvog dana sam naučio da ga presvlačim i menjanje pelena mi ne predstavlja nikakav problem. Trudim se da što više budem sa njim, a on je sada u periodu kada je najslađi. Želim da budem prisutan kada po prvi put nešto uradi ili kaže. Neću da propustim bitne trenutke njegovog odrastanja i zato sam mu maksimalno posvećen. Uživam da ga gledam kako se ponaša u raznim situacijama.
Kecman, koji se na večnu ljubav dugogodišnjoj partnerki Andrei zavetovao u julu 2008. godine, samo dvadeset četiri sata pošto je stavio svoj potpis na ugovor sa grčkim klubom „Panatenaikos“ u kojem je proveo dve godine, nije promenio svoj život otkako je postao otac. To što ima malo dete nije uticalo da promeni navike, a uz pomoć bake i dede sve je lakše odraditi.
- Supruga i ja ne zapostavljamo naš odnos i naše živote. Dete nam je na prvom mestu, ali smo posvećeni i drugim stvarima. Naš društveni život ne trpi zato što smo postali roditelji. Na sreću, baka i deda žive u našoj neposrednoj blizini i pomažu nam kad god je to potrebno. Andrej ponekada i prespava kod njih. Zahvaljujući njihovoj pomoći supruga i ja možemo da se posvetimo sebi, da odemo u šetnju, u pozorište, bisokop ili da se vidimo sa prijateljima. Nastojimo da funkcionišemo kao i pre njegovog rođenja, ali nikada ne zaboravljamo šta nam je prioritet, a to je Andrej - kaže na kraju košarkaš koji je najveći profesionalni uspeh doživeo sa bivšim klubom „Panatenaikos“ sa kojim je 2009. godine osvojio „Evroligu“.

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još