Olimpijski tim Srbije: Pripreme i entuzijazam

Olimpijski tim Srbije: Pripreme i entuzijazam

Autor: | 27/05/2012

0

Neki od sportista koji će se u Londonu takmičiti na "Olimpijskim igrama" prošle nedelje sastali su se u Beogradu u zgradi kompanije „Telenor“, koja je  generalni sponzor olimpijskog tima naše zemlje.
O planovima do "Olimpijskih igara", koje počinju krajem jula, o toku priprema i takmičenjima, ali i temama koje nisu isključivo sportske, pričali su plivač Ivan Lenđer, rvač Aleksandar Maksimović, stonoteniseri Aleksandar Karakašević i Marko Jevtović, takmičarka u tekvandu Milica Mandić, kajakaši Aleksandar Aleksić, Ervin Holpert, Dejan Terzić, Milenko Zorić i reprezentativka Srbije u streljaštvu Andrea Arsović.
Ovi uspešni mladi ljudi deluju vrlo samouvereno dok govore za magazin „Hello!“ o sebi,  svojim stremljenjima i očekivanjima.
Najpre o predstojećem takmičenju u Londonu govori dvadesetdvogodišnji plivač Ivan Lenđer, rodom iz Zrenjanina.
- Radujem se što idem u London. To su druge po redu "Olimpijske igre" na kojima učestvujem.Sada je veće opterećenje nego prošli put, jer sam iskusniji. Očekujem dobar rezultat koji će me odvesti u polufinale. Inače, ovo će biti moja prva poseta Londonu, biće to novo iskustvo za mene. Budući da je moja trka poslednjeg dana takmičarskog dela plivanja, pitanje je koliko ću imati vremena da obiđem grad. Ne znam da li ćemo ostati još nekoliko dana, a ako se to desi, uživaću u upoznavanju prestonice Engleske - kaže sportista kome je omiljeni hobi pecanje.
Na reči mladog plivača nadovezuje se Andrea Arsović, dvadesetpetogodišnja reprezentativka Srbije u streljaštvu, kojoj porodica pruža najveću podršku.
- Učestvovala sam ranije na dve "Univerzijade", te sam upoznata sa koncepcijom ovog takmičenja jer su dosta slična. Pre deset dana sam se vratila iz Londona, gde sam imala prvi olimpijski turnir, pa sam upoznata sa mestom gde će se održavati takmičenje. Nisam oduševljena uslovima, ali to je manje bitno, najvažnije je da sam u odličnoj formi i da se ne opterećujem  plasmanom, jer to ne zavisi samo od mene, već i od drugih takmičara. Iskreno, nemam tremu, želim da odem tamo, da se potrudim najbolje što mogu i da uživam u takmičenju. Imaću vremena za obilazak Londona, jer ću sa prvom delegacijom naše zemlje krenuti jedanaest dana pre početka "Igara". Prva se takmičim, jer je moja disciplina među prvima, pa moram da se adaptiram i uradim niz treninga. Nadam se da ću obići grad jer tokom nedavne posete Londonu nisam imala vremena da bilo šta vidim.
Beograđanka Milica Mandić, dvadesetjednogodišnja takmičarka u tekvandu, ne krije da ima tremu pred odlazak u London.
- Ovo će mi biti „vatreno krštenje“, nisam ranije učestovala na"Olimpijskim igrama", trema je tu, ali se trudim da u svemu uživam. Mnogo očekujem od sebe, trudim se da budem što bolja sada, dok se pripremam, ali i tamo, na  takmičenju. Sigurno ću u Londonu izdvojiti nekoliko dana da obiđem turističke atrakcije. Najveću podršku imam odtrenera i moje porodice.
Tridesetsedmogodišnji stonoteniser iz Beograda Aleksandar Karakašević u Londonu će po četvrti put učestvovati na"Olimpijskim igrama". Iskreno kaže kako nije još spreman za takmičenje:
- Nisam uopšte speman za "Igre" jer sam napravio pauzu od četiri nedelje tokom kojih sam se odmorio od sezone prenatrpane brojnim takmičenjima. Počeo sam da treniram početkom ove nedelje, i mislim da ću za dva i po meseca biti spreman. Smatram da su realne prognoze da uđem u četvrtfinale. Inače, bio sam u Londonu mnogo puta i nemam želju da obilazim grad. Putovao sam mnogo po svetu, pa nisam željan da obilazim turistička mesta. Najlepše mi je kada se posle treninga i takmičenja družim sa sportistima. To je, po meni, najkvalitetnije provedeno vreme. Ipak, ako bude vremena, prošetaću se gradom.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još