Gojko Kačar: U iščekivanju idealne žene

Gojko Kačar: U iščekivanju idealne žene

Autor: | 21/06/2012

0

Novosađanin Gojko Kačar igrač je fudbalskog kluba „Hamburg“ i fudbalski reprezentativac Srbije. Talentovani dvadesetpetogodišnjak koga odlikuju odmereno ponašanje i lepi maniri karijeru profesionalnog sportiste započeo je  u "Vojvodini". Posle pet godina provedenih u tom klubu dve godine je bio igrač „Herte“ iz Berlina. Od 2010. uspešni fudbaler nastupa za „Hamburg“ i kad god mu obaveze dozvole, posećuje rodni grad. Nedavno je imao peh na terenu kada je zadobio tešku povredu noge, zbog čega je morao da bude operisan. Po izlasku iz bolnice, atraktivni sportista se na treningu ponovo povredio, što je iskomplikovalo njegovo stanje levog skočnog zgloba koji je polomio. Fudbalski reprezentativac više od mesec dana je na terapiji i sve mu je bolje. Poslednje četiri nedelje oporavljao se u rodnom gradu, a bio je i na rehabilitaciji na Zlatiboru.
Bivši fudbaler „Vojvodine“, koga su mediji svojevremeno povezivali sa nekim poznatim damama, jedino je komentarisao odnos sa voditeljkom Enom Popov, sa kojom je ostao u korektnim odnosima. Nikada otvoreno nije govorio o svom ljubavnom životu jer smatra da bi njegova igra na fudbalskom terenu trebalo da bude u prvom planu.
Šarmantni Gojko u intervjuu za magazin „Hello!“ govori o tome kako se prilagodio životu u Nemačkoj, koliko mu znači podrška porodice i o planovima za budućnost.
Koliko imate prijatelja u Hamburgu i smatrate li da su to prijateljstva koja će trajati celog života?
- Već dve godine živim u Hamburgu. Prva godina mi je bila vrlo teška, jer je to bila godina prilagođavanja i upoznavanja. Sada se osećam lepše i slobodnije i uživam u tom prelepom gradu. Vremenske prilike nisu sjajne budući da je često kišovito i vetrovito, ali sam se brzo navikao jer je tako i u Berlinu u kome sam proveo dve i po godine. Imam više kolega sa naših prostora: dvojica igrača su iz Hrvatske, kao i kondicioni trener, a tu je i Boban Rajković, sa kojim se posebno dobro slažem.
Dolazite li često u rodni grad i da li vam mnogo nedostaju članovi porodice?
- Kada sam otišao u inostranstvo imao sam dvadeset godina i tada sam češće dolazio u Novi Sad jer mi je bilo teško da se izborim sa nostalgijom, sada je drugačije.Pre nego što sam se povredio u Srbiji sam proveo sam jedan dan i to zbog obaveza prema reprezentaciji.Nedostaju mi porodica i prijatelji, ali sam svestan da se profesionalno bavim fudbalom i znam zašto sam u Nemačkoj. Kada dođem u Srbiju, nadoknadim sve propušteno.
Posećuju li vas otac i sestra?
- Sestra me posećuje, ali budući da ima troje dece koja idu u školu, ima mnogo obaveza kao roditelj. Njeni mališanipohađaju mnoge vanškolske aktivnosti, sviraju instrumente i bave se sportom, ali kada ima vremena, Katarina me obiđe, nekada i sa mališanima. Majka mi je preminula, a očeva podrška mi neizmerno znači i imamo odličnu komunikaciju, viđamo se kada ja dođem, inače smo redovno u kontaktu.
Koliko ste vezani za sestrinu decu, kakav odnos imate sa njima?
- Sestrina deca imaju osam, deset i dvanaest godina i vrlo sam vezan za njih. Oni su mi „ventil“ za probleme, kada se vidim i igram sa njima, na sve zaboravim, oni su moj veliki pokretač. Dvanaestogodišnji Marko trenira fudbal, počeo je u istoj školi u kojoj sam i ja. Sve zna o fudbalu, poznaje sve igrače i želi njihov autogram. Presrećan je zbog mog uspeha, kao i cela moja porodica.
Operisani ste pre mesec dana, intervencija je bila kompilikovana. Kako teče rehabilitacija i koliku pauzu ćete morati da napravite?
- Ranije sam imao manjepovrede, ali ovo je najteža od svih. U poslednjem minutu utakmice jedan od igrača je pao na moju nogu koja se slomila na tri mesta i pukla su mi dva ligamenta. Operacija je trajala četiri sata, a u bolnici sam proveo nedelju dana. Prilikom hirurške intervencije ugrađena mi je medicinska šina sa kojom mogu da se krećem. Proveo sam četiri nedelje u Srbiji, a sredinom prošle nedelje sam se vratio u Nemačku kako bi mi doktor izvadio ugrađenu pločicu i šrafove. Dok sam boravio u Srbiji bio sam i na Zlatiboru na sedmodnevnoj terapiji. Osećam da mi je bolje, nadam se što bržem oporavku.

Intervju: Nadežda Jokić
Foto: Mladen Sekulić                        

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin