Jovana Brakočević: Ponovo u zemlji izlazećeg sunca

Jovana Brakočević: Ponovo u zemlji izlazećeg sunca

Autor: | 23/06/2012

0

Najbolja sportistkinja prema izboru „Olimpijskog komiteta Srbije“, odbojkašica Jovana Brakočević nedavno je sa našom reprezentacijom bila u Japanu. Reprezentacija Srbije je na turniru internacionalnih kvalifikacija za "Olimpijske igre" u Londonu uspela da obezbedi učešće na prestižnom sportskom takmičenju. Simpatična Jovana iz Tokija nosi isključivo lepe uspomene, a s obzirom na to da joj je ovo bio sedmi put da odlazi u Zemlju izlazećeg sunca i japansku kulturu dobro poznaje, za nju nije bilo velikih iznenađenja.
- Već sedam godina zaredom sa reprezentacijom idem u Japan tako da već dobro poznajem tamošnji narod. Obišla sam gotovo čitavu zemlju, ali imena većine mesta u kojima sam bila ne znam ni da izgovorim. Za turiste sa naših prostora njihova kultura i način života su veoma interesantni i ostavljaju snažan utisak, ali bih ja više volela da naša takmičenja počnu da se održavaju i na nekom drugom mestu, jer postoji još lepih zemalja koje bih volela da obiđem - objašnjava Jovana koja se mnogoo raduje predstojećim "Olimpijskim igrama".
-Mnogo mi je drago što smo uspele da obezbedimo plasman za London i pored toga što su mnogeigračicebilepovređene, pa smo igrale u prilično oslabljenom sastavu. Ipak, tokom te dve nedelje, koliko smo tamo boravile, uspele smo da pokažemo da možemo da pobeđujemo i kada imamo teškoće. Pre odlaska u Veliku Britaniju, imaćemo utakmice u Poljskoj i Srbiji, a potom idemo na Tajland pa nas očekuje mnogo obaveza.
Uspešna sportistkinja će na "Olimpijske igre" ići sa svojim momkom Marčelom Cancanom, italijanskim biznismenom sa kojim se zabavlja četiri godine. Njih dvoje su se upoznali posle jedne Brakočevićkine utakmice, na koju je došao u društvu njenih prijatelja, dok je igrala za italijanski klub „Spes Volej Konjelano“.
- Moj dečko ima privatni posao, ali je nekada bio sportista, trenirao je odbojku pa potpuno razume moje obaveze. Mnogo puta do sada žrtvovao je svoj posao kako bismo nas dvoje mogli što češće da se viđamo, jer zna šta znači profesionalno se baviti sportom. Živimo u različitim zemljama i nemamo mnogo prilike da budemo zajedno, tako da se mnogo radujem što će biti uz mene u Londonu i bodriti me na "Olimpijskim igrama".Uprkos razdvojenosti, trudimo se da se vidimo bar dva puta mesečno, što nije uvek lako uskladiti, ali nekako funkcionišemo - kaže Jovana koja po završetku najvažnijeg sportskog takmičenja planira da sa svojim izabranikom ode na zasluženi odmor.
- Pošto sam promenila klub, od jeseni ću živeti u Turskoj, a Marčelo i ja opet nećemo biti na istim adresama. Zato planiramo da pre mojih klupskih obaveza odemo na zajedničko putovanje, ali za sada još nismo izabrali destinaciju.
I pored toga što ne planira da u bliskoj budućnosti napusti sportsku karijeru, lepa odbojkašica sa svojim emotivnim partnerom već razgovara o braku i prinovi, jer je sigurna da je on muškarac stvoren za nju.
- Već smo počeli da pričamo o venčanju i potomstvu, ali pošto su nam karijere trenutno vrlo važne, smatramo da će za dve ili tri godine biti pravo vreme za tako nešto. Velika mi je želja da uskoro zasnujem porodicu i postanem majka i verujem da će se to i ostvariti - zaključuje naša najbolja odbojkašica.

Tekst: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti