Jovana Brakočević: Turska je nova životna stanica

Jovana Brakočević: Turska je nova životna stanica

Autor: | 09/11/2012

0

Zvanično najbolja odbojkašica u Evropi Jovana Brakočević ove sezone potpisala je ugovor za klub "Vakifbank" iz Istanbula, a poslednjih mesec i po dana polako se prilagođava na život u Turskoj. Lepa brineta veoma je srećna što posle više od dve godine provedene u Kini i Japanu konačno živi u zemlji koja nije mnogo udaljena od Srbije gde joj živi porodica, ali ni od Italije odakle je njen dečko Marčelo, sa kojim je u vezi skoro četiri godine. Život na novoj adresi vrlo joj prija, a stekla je i mnogo novih prijatelja.
- U Turskoj sam od početka septembra. Život u ovoj zemlji je sličan, kao i u Srbiji, tako da se osećam kao da sam kod kuće. Period prilagođavanja praktično nije ni postojao jer mi je ovde sve potpuno prirodno - počinje priču Jovana za magazin "Hello!".
- Srećom, poznajem mnogo devojaka iz turske reprezentacije, a ovde igra i dosta naših sportista, pa mi društvo ne nedostaje. Polako stičem nove prijatelje - kaže Jovana.
Uspešna sportistkinja, koja je poreklom iz Zrenjanina, uživa u emotivnoj vezi sa svojim dečkom Marčelom, koji je često posećuje. Njih dvoje su se upoznali pre četiri godine dok je Brakočevićeva radila u Italiji, a uspeli su da održe svoju vezu i pored toga što su dve godine živeli na različitim kontinentima, dok je ona igrala najpre u Kini, a potom i u Japanu. Kao bivši sportista, sada uspešni biznismen, Marčelo partnerku u svemu podržava i potpuno razume njene obaveze.
- Marčelo me posećuje gotovo svakog vikenda i trudi se da ostane i koji dan duže ukoliko mu to obaveze dozvoljavaju. Sada nam je lakše i lepše nego dok sam bila u Aziji, kada nismo imali priliku da se viđamo često. Pošto smo bliže trudimo se da svaki slobodan trenutak provedemo zajedno. Osim toga, uskoro će me posetiti i moji roditelji i braća, samo je potrebno da uskladimo obaveze - kaže šarmantna odbojkašica koja rado provodi slobodno vreme i sa novim drugaricama, kao i u obilasku i upoznavanju Istanbula.
- Svakodnevno imam treninge tako da nemam mnogo slobodnog vremena. Ipak, kada se nađe, trudim se da što bolje upoznam grad i odlazim u šetnje i razgledanje okoline. U Istanbulu su velike saobraćajne gužve, tako da obično obilazim moj kvart, dok u druge delove grada idem vrlo retko. Osim toga, družim se sa devojkama koje igraju u mom klubu i često odlazimo zajedno na doručak ili večeru u neki lep restoran. Naravno, kada sam slobodna, moram da vodim računa i da se odmorim i napunim baterije za novi trening.
Naša najbolja odbojkašica narednih godina planira da se potpuno posveti karijeri i smatra da može još mnogo da napreduje, ali bi bila jako srećna i ako bi se ostvarila u ulozi majke, o čemu ona i njen dečko sve češće maštaju.
- Volela bih da kao sportista napredujem u mom novom klubu. Utisci o Turskoj su, za sada, samo pozitivni, pa bi mi bilo drago da ostanem ovde što duže, ali sportska karijera je nepredvidiva, tako da se nikada ne zna šta će se desiti. Osim toga, Marčelo i ja jako želimo da dobijemo dete. Moja karijera nam je trenutno na prvom mestu, međutim, ta želja u nama raste iz dana u dan - zaključuje Jovana.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin