Uroš Tripković: Zavetovanje na večnu ljubav

Uroš Tripković: Zavetovanje na večnu ljubav

Autor: | 17/07/2012

0

Bivši košarkaš „Partizana“ koji je prethodne tri godine proveo u Španiji nedavno je potpisao najvažniji ugovor u životu. Dok razmatra ponude brojnih inostranih klubova dvadesetšestogodišnji Čačanin zavetovao se na večnu ljubav dugogodišnjoj devojci Jeleni koja mu je pre četiri meseca rodila kćerku Mašu. Mladenci su nekoliko meseci proveli u Beogradu, gde su osmišljavali svaki detalj svog najradosnijeg dana. Pošto se oporavljao od operacije oba kuka, zbog čega je raskinuo ugovor sa klubom „Unikaha“, Uroš je imao vremena da se u potpunosti posveti organizaciji. Bračni par nije želeo da od svoje svadbe pravi glamurozni događaj, već su se opredelili da sve bude jednostavno. U skladu s tim, osim baldahina kojima je bila prekrivena bašta restorana „Franš“ i aranžamana od raznovrsnog cveća kojima su bili ukrašeni stolovi, druge dekoracije nije bilo. Jelena, sa kojom je Uroš u vezi četiri godine, nije želela da nosi venčanicu, već je za taj dan izabrala dugu belu haljinu sa zlatnim pojasom, dok je mladoženja obukao tamnosivo odelo izrađeno od svetlucavog materijala. I četvoromesečna Maša, sa kojom su roditelji stigli u restoran, bila je svečano odevena u elegantnu belu haljinu.
- Jelena i ja smo u maju proslavili četiri godine veze. Od početka zabavljanja živimo zajedno, prvo u Beogradu, a poslednje tri godine u Španiji, tako da venčanje kod nas ništa ne menja. Svadbu gledam kao proslavu naše velike ljubavi, drago mi je što sam posle duže vremena na jednom mestu imao priliku da vidim sve meni drage ljude - priča sa osmehom Uroš, koji ne krije da su mu zaklecala kolena kada je suprugu video u venčanici.
- Jelenu volim najviše na svetu, uvek je lepa, ali tog dana je izgledala očaravajuće. Imao sam malu tremu, koja je nestala kada smo stigli u restoran gde su nas dočekale zvanice. Srećan sam što je naša četvoromesečna kćerka Maša bila sa nama. Nijednog trenutka nije zaplakala i pored toga što je bilo više od dvesta zvanica. Za nju smo imali spremnu posebnu prostoriju u restoranu, tako da je i ona ceo dan bila sa nama - kaže uspešni sportista.
Za odličnu atmosferu bio je zadužen Željko Šašić. Da bi svi gosti uživali i kući otišli bez primedbi repertoar je bio raznolik,prilagođen svačijem ukusu, svirao se domaći i strani pop i rok, ali i neizbežni narodnjaci. Mladenci su posle izgovaranja sudbonosnog „da“ prvi bračni ples odigrali uz pesmu „Čekam te“ Emilije Kokić, posle čega su im se gosti pridružili na podijumu za igru.
- Odabrali smo tu pesmu jer nam se sviđa, nema nikakvu simboliku. Minut pred venčanje smo vežbali ples, a poljubac nismo, jer smo to odavno izvežbali - smeškajući se kaže košarkaš.
I Katarina Rašić, supruga Uroševog kolege Aleksandra Rašića, otpevala je dve pesme, a celosvadbeno veselje su na nogama, veseleći se, provele i ostale mladoženjine kolege: Milenko Tepić, Kosta Perović, Luka Bogdanović, Miroslav Raduljica, Duško Savanović i drugi. Kumovi Aleksandar Matović i Ljubica Bojić trudilisu se da odlična zabava ne splasne ni u muzičkoj pauzi.
Gosti su se sladili raznolikom specijalitetima posluženim na švedskom stolu. Najizbirljivijima je bio dostupan i poseban meni. Zaposleni u restoranu pripremali su jela i prema specijalnim narudžbinama. Poseban trenutak predstavljalo je iznošenje svadbene torte na četiri sprata.
- Tortu koju smo odabrali pronašli smo na internetu, a napravili su nam je u restoranu. Bila je bela na četiri sprata, a na njoj su dominirali cvetovi iste boje.
Svadbeno veselje potrajalo je do kasnih večernjih sati. Mladenci već nekoliko dana sumiraju utiske i primaju goste koji su bili sprečeni da prisustvuju tom svečanom događaju. Srećni bračni par ne planira da ode na medeni mesec, već će leto provesti u Srbiji, kako u Beogradu tako i u Čačku, Uroševom rodnom gradu.
- Maša se rodila 8. marta i još je mala da bismo sa njom išli na daleka putovanja. Ne želimo da se razdvajamo od nje i zbog toga smo rešili da ne idemo na medeni mesec. Lepše nam je da budemo u Srbiji sa našom kćerkom, nego da je ostavimo bakama i dekama, a mi odemo na neku egzotičnu destinaciju. Ima vremena za putovanja - kaže sportista koji se sa svojom izabranicom zbog posta nije venčao i u crkvi.
- Crkveno venčanje organizovaćemo zajedno sa Mašinim krštenjem. Uskoro ćemo odlučiti da li će to biti ovog ili sledećeg leta - kaže košarkaš koji se od operacije oba kuka lakše oporavio uz bezgraničnu ljubav supruge i vreme koje je provodio sa svojom bebom. Uroš je Mašino rođenje dočekao spreman, jer je zajedno sa Jelenom tokom njene trudnoće čitao literaturu o odgoju novorođenčadi.
- Jelena se porodila u Malagi i prvih deset dana o Maši smo sami vodili računa. Nismo imali pomoć. Odlično sam se snašao u ulozi oca i zadovoljstvo mi je da brinem o biću koje mi je ulepšalo život. Tek kasnije su nam se pridružile najpre Jelenina majka, a onda i moja. Zahvaljujući internetu i knjigama o bebama mnogo toga sam naučio - završava košarkaš koji priželjkuje da ostane u Španiji, zemlji u kojoj mu se rodila kćerka i koju smatra idealnom za život i odrastanje deteta.

Piše: Sandra A. Rilak

Foto: „Art foto“

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još