Andrija Zlatić: Ostvarenje sna

Andrija Zlatić: Ostvarenje sna

Autor: | 24/08/2012

0

Tridesetčetvorogodišnji strelac Andrija Zlatić za Srbiju je „upucao“ prvu medalju na „Olimpijskim igrama“ u Londonu, osvojivši bronzu. Užičanin koji iza sebe ima dvadeset dve godine streljačkog staža bio je u centru pažnje zbog velikog uspeha koji je postigao u gađanju iz vazdušnog pištolja.
Njegova skromnost i činjenica da ga uspeh nije promenio prvi je utisak koji ovaj sportski as ostavlja na sagovornika. Dvostruki prvak Evrope i prošlogodišnji osvajač „Kristalnog globusa“ za ukupnu pobedu u "Svetskom kupu" nije od onih koji uživaju u fotografisanju i davanju intervjua medijima.
- Moja profesija je javni posao. Ako postignem uspeh, normalno je da se pojavim u javnosti. Voleo bih da nastavim da osvajam medalje bez previše eksponiranja, bolje da one same govore - za magazin „Hello!“ iskreno započinje razgovor reprezentativac Srbije u streljaštvu koji je u trenutku osvajanja bronzane medalje za našu zemlju osetio uzbuđenje i neopisivu sreću.
- To je ono što sam želeo da ostvarim. Ovo je najveće sportsko takmičenje i normalno je da sam osetio veliku radost. Brat Aleksandar, koji je moj trener, roditelji i moja devojka prvi su mi čestitali na osvojenoj medalji. Do prošle godine trener mi je bio moj otac Pavle, a potom me je trenirao brat. Inače, majka mi je preko telefona čestitala na medalji simpatičnim rečima: „Mamin sin, ljubi ga majka“ - kroz osmeh kaže član užičkog streljačkig kluba „Aleksa Dejović“.
Podrška devojke Andrijane mu veoma znači. Po povratku u Srbiju ona ga je dočekala na aerodromu i prva mu pritrčala i poljubila ga. Razdvajanje im nije preteško palo jer su se na to navikli zbog njegovih čestih takmičenja. Sa lepom Užičankom u vezi je već četiri godine i planira budućnost sa njom.
- Ni sam ne znam koliko vremena provedem na putovanjima jer se stalno takmičim, s vremenom smo se navikli na to, pa nam razdvojenost ne pada teško. Andrijana mi daje bezrezervnu podršku u svemu što radim, razume svaki put kada moram da otputujem. Iako nije sportistkinja po profesiji, u poslednje vreme počela je da se dobro razume u pucanje. Sa mnom ne ide na takmičenja jer bi to bilo previše u finansijskom smislu. Putovanja su prilično skupa, srećom imam novčanu podršku „Olimpijskog komiteta“ i Ministarstva za sport, što pomaže, mada ne pokriva sve troškove - sa uzdahom kaže popularni Užičanin, koji je omiljen i vrlo popularan u rodnom gradu otkako je ponosno podigao medalju i poljubio je pred kamerama iz celog sveta.
Na pitanje da li će se sa svojom izabranicom uskoro stati pred matičara, simpatični Andrija kroz osmeh kaže:
- Ne bih da objavljujem i izjavljujem nešto unapred. Vi ćete prvi saznati za dan mog venčanja.
Piše: Nadežda Jokić
Foto: Privatna arhiva, Aleksandar Dimitrijević za „ALO“

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin