Vesna Zmijanac: Zadovoljna majka

Vesna Zmijanac: Zadovoljna majka

Autor: | 26/09/2012

0

Folk zvezda Vesna Zmijanac oduvek se trudila da svojoj dvadesetdvogodišnjoj kćerki Nikoliji Jovanović ne bude samo majka već i duhovni učitelj koji će joj dati dobre osnove za sve što je čeka u životu. Zahvaljujući prijateljskom, otvorenom odnosu, koji su izgradile, o svemu iskreno razgovaraju, bez zadrške, i koriste svaki slobodan trenutak da budu zajedno iako Nikolija poslednje četiri godine živi u Atini, gde studira međunarodni biznis. Pošto studije privodi kraju, atraktivna brineta namerava da se uskoro vrati u Beograd i oproba se kao pevačica, a plan joj je da sa majkom, koja joj je najveća podrška, narede godine krene na turneju. Pored toga, zajedničkim snagama potrudiće se da Vesnin koncert u "Beogradskoj areni", takođe planiran za nerednu godinu, protekne što bolje i bude spektakl za sva čula.
Koliko ste imali mogućnosti da budete zajedno ovog leta i kako ste provodile vreme?
Nikolija: Nismo provele mnogo vremena zajedno. Mama je bila kod mene na početku leta, a posle toga sam ja imala mnogo obaveza oko ispita na fakultetu, dok su nju čekali brojni nastupi. Tek krajem avgusta posetila sam je na nekoliko dana, a posle toga smo provele i nekoliko dana u Atinu. Nas dve uvek sjajno provodimo zajedničko vreme, svejedno je da li smo u džungli na Filipinima ili u nekoj metropoli poput Atine, Beograda ili Njujorka. Lepo nam je i kada ujutru ispijamo kafu, a možemo zajedno da odemo i u večernji izlazak.
Vesna: Kada smo zajedno, funkcionišemo kao jedno. Imamo šta da radimo i o čemu da pričamo, svejedno da li su to recepti za makrobiotičku kuhinju, ispiti na njenom fakultetu ili literatura. Iako poslednje četiri godine živimo u različitim državama, viđamo se prilično često. Kad god se poželimo, ili ona dođe u Beograd, ili ja odem u Atinu.
Smatrate li da ste najbolje prijateljice?
Vesna:
Ne može baš da se kaže da smo prijateljice, ali možemo da razgovaramo o svemu u granicama normale. To znači da ja nisam pristalica baš svega s obzirom na to da sam majka i da sam starija, pa ne razgovaramo o glupostima. Uvek se jasno znalo kakvi su moji stavovi prema životu i da neke stvari moraju da se poštuju. Možemo da pričamo o svemu, o širokom spektru tema. Nikolija je odrasla devojka na koju sam ponosna, kao i na sebe. Ona će krajem godine diplomirati, ostala su joj još četiri ispita. Izrasla je u zdravu, pravu i tačnu devojku na svim planovima, a najvažnije mi je što je samostalna. Nas dve nemamo više odnos majke i kćerke, odavno smo mnogo više od toga. Nikada joj nisam majka u klasičnom smislu, već sam joj, pre svega, bila učitelj za život koji nije lak.
Jeste li tolerantni prema kćerki i da li može da vam se obrati za svaki problem?
Nikolija: Ne pravim mnogo problema, tako da nema ni potrebe za velikom tolerancijom.
Vesna: To je tačno. Ona je dobra devojka pa zato ispada da sam ja tolerantna majka. U stvari, ja uopšte nisam tolerantna, jer je ona od malih nogu naučila dokle ide moja tolerancija, pa i ne zalazi u nedozvoljeni deo.
Da li ste uzbuđeni što ćete za tri meseca ponovo živeti u istom gradu?
Nikolija: Ne planiram da se potpuno preselim u Srbiju već želim da živim na relaciji Beograd-Atina. Mnogo sam zavolela Grčku i ne bih mogla zauvek da je napustim, ali svakako ću provoditi više vremena ovde, kako zbog mame tako i zbog ostalih članova porodice i prijatelja. Međutim, neće mi škoditi da tokom leta budem tri meseca u Atini.

Intervju: Ivana Nikolić

Foto: Dejan Milićević
Stilistkinja: Tijana Todorović
Šminka: Dušan Lazić za „ARTDECO“, www.lazamakeup.com
Frizura: Miloš Milnović, tel: 063 / 1366 016

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin