Biljana Mišić: Uporna i spremna na izazove

Biljana Mišić: Uporna i spremna na izazove

Autor: | 10/11/2012

0

Talentovana glumica Biljana Mišić na srpskoj modnoj sceni imala je uspeha kao manekenka, ali je postala zapažena pošto je diplomirala na Fakultetu umetnosti u Zvečanu. Šarmantna Kruševljanka posle filma "Srpski ožiljci", u kome je igrala pored proslavljenog holivudskog glumca Majkla Medsena, otputovala je preko okeana da bi se oprobala na američkom tržištu u Holivudu. U žestokoj konkurenciji dobila je zapaženu ulogu u filmu "Mračni princ" - "The Dark Prince" - u kome igra pored slavnog Džona Vojta, oca zvezde Anđeline Džoli. Čim je završila snimanje ovog projekta u Rumuniji, pohitala je za Beograd kako bi prisustvovala premijeri filma "Led", u kome igra jednu od glavnih uloga. Glumica u usponu kaže da je velika konkurencija u Holivudu nimalo nije obeshrabrila u nameri da okuša sreću u meki filmske industrije.
- Svaki kasting je novi izazov, pun neizvesnosti, nova prepreka koju bi trebalo preskočiti i iskustvo za sledeći kasting. U međuvremenu dešavaju se susreti, razgovori i onda novi kasting. Jednoga dana kada to više i ne očekujete kasting će se završiti ulogom i posle izvesnog vremena pred vama je partner o kome ste samo mogli da sanjate - započinje srpska lepotica razgovor za magazin Hello!.
Na Biljanu je veliki utisak ostavio njen partner u filmu, glumac Džon Vojt, sa kojim je snimila film o vampiru zavodniku, grofu Vladu Cepešu, čuvenom Drakuli.
- Kada u kadru treba da ubijete čoveka koji se dva puta zahvaljivao porodici, reditelju, producentu i svim znanim i neznanim za osvojenog Oskara, noge vam se prvo odseku i pomislite da nećete moći da se pomerite, a kamoli da skočite na njega i zarijete mu one čuvene vampirske zube u vrat. Džon Vojt je veliki umetnik, a pre svega topao i plemenit čovek, posvećen svom poslu. Ohrabrio me je da ne brinem zbog svog slovenskog akcenta. Rekao je da je to moj šarm, sličan šarmu Banderasa ili Penelope Kruz u njihovom latino engleskom govoru. Kada je Džon čuo da je jedna od mojih ljubavi ar-gentinski tango, odmah je poželeo da ga naučim da ga igra. Plesali smo do dva ujutru - kroz osmeh kaže plavuša koja je sa dva kofera stigla u Njujork, a potom se zaputila u Los Anđeles da se posveti onome zbog čega je došla, svojoj glumačkoj karijeri.
- Godinu i po dana sam putovala, učila, upoznavala ljude i posmatrala život u Americi. Odlazila sam na kastinge, audicije i intervjue, kao i svi koji se odluče za takav put. Posle godinu i po dobila sam radne papire i ponude za nekoliko filmova. Prvi sam već snimila - kaže nadarena umetnica.
Uporedo sa međunarodnim uspehom bioskopska publika u Srbiji može da uživa u Biljaninom talentu gledajući film "Led".
- U filmu "Led" igram Bebu, medicinsku sestru u koju se glavni junak filma zaljubi na prvi pogled kada je sretne u bioskopu u koji je zalutala bežeći od policije. Ovaj lik se meni dopao od prvog trenutka, a vidim da i publika sa simpatijama prihvata ovu gradsku devojku. Radoš Bajić kao scenarista i Jelena Bajić-Jočić kao rediteljka  veoma su vešto, kroz lik Bebe, u film uneli živost i dinamiku koji su u kontrastu sa seoskom sredinom i ostalim likovima. Srećna sam zbog uspeha koji je film postigao već posle prvih prikazivanja - kaže Biljana koja je na snimanju najviše vremena provodila sa velikanom srpskog filma Velimirom - Batom Živojinovićem.
- Uživala sam u svakom trenutku pored njega i bilo mi je dovoljno samo da ga slušam i gledam, i da osećam kao da sam i ja deo istorije - završava atraktivna glumica.

Piše: Nadežda Jokić

Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin