“Pakleni kuvar” i nežni otac: Saša Mišić  uživa u porodičnom skladu sa suprugom Katrin koju je upoznao u jednom nemačkom restoranu gde su oboje radili

“Pakleni kuvar” i nežni otac: Saša Mišić uživa u porodičnom skladu sa suprugom Katrin koju je upoznao u jednom nemačkom restoranu gde su oboje radili

Autor: | 09/03/2011

0

Najpopularniji kuvar kod nas Saša Mišić, zvezda rijalitija „Paklena kuhinja“ na „Prvoj“ televiziji, osvojio je velike simpatije publike u drugoj sezoni emitovanja ove vrlo gledane emisije. Njegov zadatak u rijaliti šou-programu je da od lošeg restorana napravi dobro mesto u kojem će posetioci uživati ne samo u izvrsnoj hrani već i lepom ambijentu. Vrhunski profesionalac sa bogatim iskustvom dugo je radio u ekskluzivnim restoranima u Nemačkoj, a kulinarsko umeće usavršavao je u prestižnim školama Francuske i Nemačke. „Pakleni kuvar“ u privatnom životu je veoma nežan otac i suprug. U harmoničnom je braku sa suprugom Katrin sa kojom ima troje slatkih mališana: sedmogodišnju Ekatarinu, četvoroipogodišnjeg Konstantina i Danicu, koja ima dvadeset dva meseca.
Za magazin „Hello!“ srpski Džejmi Oliver kaže da sebi stalno zadaje nove profesionalne ciljeve.
- Nikada nije dovoljno novih izazova ni edukacije. Baš zbog toga sam prošle godine upisao „Akademiju za manadžment“ koja sarađuje sa čuvenim Kembridžom. Imam još neostvarenih snova, jer dok čovek sanja ima cilj, samim tim i put. Inače, pridržavam se asketskog načina života: spavam na tvrdoj podlozi, obavljam poljske radove da ostanem u kontaktu sa prirodom i time pokazujem poštovanje prema hrani. Imam profesionalnu želju da sa mladima radim u kreativnoj radionici kulinarske škole.
U Nemačkoj je Saša imao restoran sa srpskim i grčkim specijalitetima, a u našoj zemlji se sprema da otvori svoje mesto sa neverovatnom kulinarskom ponudom, samo čeka da se sve „kockice slože“. Osim kulinarstva, on ima još jednu pasiju - motore.
- Od ranog detinjstva sam vozio motore, kao četrnaestogodišnjak sam kupio  prvi dvotočkaš. Vozio sam vrlo brze mašine kao što su „Yamaha genesis“, zatim mašina za neravan teren „Cross off roud“, a vozio sam i „trajk“, motocikl sa tri točka i motorom „Folksfagenove“ „bube“. Ove godine sam kupio motor „Yamaha V-MAX“. Imao sam nezgoda, ali znam kako treba da se ponašam u vožnji. Nekadašnji početni strah zamenio sam poštovanjem prema motociklima. Savladao sam strast i tako kontrolišem sebe.
Suprugu je Saša upoznao u Nemačkoj, u restoranu u kojem je radio kao šef kuhinje, a ona kao upravnik.
- Kroz mali kuhinjski prozor mogao sam da vidim samo noge ljudi koji prolaze restoranom. Primetio sam da se većina zaposlenih „vuče“ i da članovi osoblja nemaju „vatru“ u sebi. Kroz taj „šiber“ ugledao sam kretanje jedne hitre i energične osobe, tada nisam ni znao da je žensko. To je bila Katrin. Video sam da je nasmejana i prijatna kada je ušla u kuhinju. Zainteresovala me je načinom rada. Pomislio sam ako je tako žustra u poslu, tako je energična i u životu. Kad mi je jednom prilikom zatražila serviran tanjir, primetila je da nema dekoraciju. Tada sam uz servirano jelo dodao samo ruzmarin, i to je imalo simboliku. Venčali smo se 2004.
Katrin je nagovorila Sašu da se vrate u Srbiju pre nego što je njihovo drugo dete, sin Kostantin, trebalo da pođe u školu.
- Moja supruga je i ranije dolazila sa mnom u Srbiju, za odmor. Kada smo dobili prvo dete, rekla mi je da moramo da se odlučimo za jednu zemlju kako bi deca na miru išla u školu. Želeo sam da živimo u Srbiji, mada nisam bio siguran da je to dobra odluka zbog stanja u zemlji, ali je Katrin odlučila da zauvek ostanemo ovde. Od petnaeste godine bavim se ugostiteljstvom. Oduvek sam mnogo radio. Moja supruga ima razumevanje za moje„dugačko" radno vreme jer je i ona iz kulinarske struke. Poznato joj je da moram da radim praznicima i vikendima, što je njoj normalno.
Saša kaže da je njegova supruga izvanredna kuvarica, i da redovno priprema hranu u porodičnom domu u Ritopeku, pored Beograda.
- Supruga nam tri puta dnevno priprema obroke koji su veoma ukusni i maštoviti. Njoj je mnogo teže da nas zadovolji i uvek iznenadi, jer smo naviknuti na zanimljiva jela. Naša deca su odmalena upoznata sa mojim radom. Gledali su emisiju „Evropska kuhinja“ na „Studiju B“, kao i moje nastupe i takmičenja po Srbiji i svetu. Prepoznaju me u medijima. Kćerka Ekatarina gleda šta sam kuvao i potom to prepričava svojim vrsnjacima u školi, i već zapisuje recepte, dok sin Konstantin obraća pažnju na moje duhovite opaske u emisiji i prepričava ih u obdaništu, a maloj Danici se sviđa kada na špici emisije vadim nož iz zida i nabodem ispred sebe logo „Paklene kuhinje“. Tada uzvikne: „Bam“. Mališani su ponosni na mene, svesni su da sam poznat. Sin mi kaže da je on pakleni gusar, a Ekatarina svojim drugaricama rado priča šta sam novo kuvao u emisiji.
Na pitanje da li možda u budućnosti da planira i četvrto dete, televizijska zvezda kroz osmeh kaže:
- Nikad se ne zna. Život je interesantan i nepredvidiv. Možda će biti četvrto, peto ili šesto dete, ko zna.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin