Anabela Bukva kaže da je potpuno prebolela raskid sa Mladenom Radulovićem i da je spremna za novu ljubav

Anabela Bukva kaže da je potpuno prebolela raskid sa Mladenom Radulovićem i da je spremna za novu ljubav

Autor: | 09/03/2011

0

Mada su mnogi mislili da će je ljubavne nedaće, o kojima se u poslednje vreme mnogo pisalo u domaćim medijima, potpuno slomiti, izgleda da je danas jedna od najvećih zvezda domaće pop muzike Anabela Bukva jača nego ikada. Iako je posle raskida sa manekenom Mladenom Radulovićem imala probleme i sa zdravljem, pa je izgledalo da joj je naišao loš period u više životnih sfera, Anabela srećno i zadovoljno korača novim putem, ka potpunom ostvarenju svih svojih privatnih i poslovnih planova.
Pošto je sve probleme iz bliske prošlosti rešila i ostavila iza sebe, pevačica zrači pozitivnom energijom i lepotom koja ostavlja bez daha. Srećna je što je naučila da brzo prevaziđe tugu i da nikome više ne dozvoli da njoj i njenoj deci skine osmeh sa lica.

- Nikada se bolje nisam osećala. U poslednje vreme desile su mi se velike, možda čak presudne promene u mom životu, koje sam uspešno prevazišla i ostavila iza sebe. Srećna sam jer sam naučila da budem psihički jača i da konačno stavljam sebe ispred drugih. Naravno, u toj podeli ne računam moje kćerke. Ponosna sam koliko sam racionalno, zrelo i potpuno drugačije od očekivanja javnosti, odreagovala na određene situacije - na početku razgovora za „Hello!“, sa velikim osmehom na licu, započela je razgovor Anabela Bukva.

Iako je javnost očekivala da ćete duže patiti za bivšim momkom, manekenom Mladenom Radulovićem, neočekivano brzo ste povratili osmeh na lice?

- Slobodno mogu da kažem da sam se poslednjih godinu dana opametila i počela drugačije da razmišljam. Ako mogu žargonski da se izrazim, „pregorela sam“. Ta reč najbolje objašnjava stanje promene moje ličnosti. Uvek sam se previše davala, a malo dobijala. Napravila sam listu prioriteta na kojoj smo na prvom mestu moja deca i ja, a posle nas deset praznih mesta. Naučila sam da poštujem sebe, a takva ću biti raspoložena i dobra svima. Ovog puta oslonila sam se na intuiciju i ostala pri svom čvrstom stavu, koji sigurno neću promeniti. Želim da krenem u susret novim stvarima i više se ne osvrćem za sobom.

Za vaš trideset šesti rođendan na Fejsbuk profilu napisali ste da svima opraštate. Šta vas je navelo da ostavite takvu poruku?

- Tog dana, na moj rođendan, sve sumnje koje su me mučile, a ticale su se mog zdravstvenog stanja, pokazale su se kao bezrazložne. Dobila sam potvrdu da sam zdrava, što mi je u potpunosti vratilo osmeh na lice.

Kako ste se osećali na „Dan zaljubljenih“ budući da ste tog dana pre godinu dana Mladen i vi započeli vezu?

- Tog dana moje kćerke i ja družile smo se uz večeru koju sam pripremila, a posle toga smo odgledale nekoliko komedija i slatko se ismejale. Iako nisam bila sa partnerom, bila sam sa onima koji su mi u tom trenutku pružili najveću ljubav.

Da li tu sreću i promenu raspoloženja osećaju vaše kćerke Luna i Nina?

- Da, i veoma su srećne zbog toga. Moja starija kćerka Luna, koja mi je veoma privržena i sa kojom imam izuzetno otvoren odnos, imala je potrebu da me u momentima kada sam se loše osećala zaštiti. Bila je uvek tu da me razume, posluša i sasluša. Brinula se za mene i stalno me je pitala za probleme koji su se, nažalost, ređali, a o kojima sam joj ja otvoreno pričala. U jednom trenutku sam osetila da mnogo pati, jer sam je opteretila. Želela sam da budem iskrena sa njom, što je za njene godine bilo previše i teško shvatljivo. Hvala Bogu, ipak mislim da sam rođena pod srećnom zvezdom i da na kraju uspevam da se uspešno izvučem iz nezgodnih situacija. Prevazišla sam sve probleme i sada smo nas tri potpuno srećne i zadovoljne.

Je li vaša starija kćerka osetljiva i ranjiva poput vas?

- Na moju sreću nije. Fascinira me koliko ona voli i koliko je zaljubljena u sebe. To ne znači da je narcis već je svesna svog izgleda i kvaliteta. Nikome ne dozvoljava da je ugrozi na bilo koji način. Sigurna sam da nije gradila karakter na mom primeru, ona je jednostavno rođena s tim stavom. Moram da priznam da je tu neku vrstu gordosti nasledila od svog oca. Trenutno je prva godina srednje škole „Art Media“, na odseku za glumu. San joj je da postane glumica.

Priča li vam Luna o svojim ljubavnim problemima?

- Naravno, na svu sreću nije reč uvek o pravim problemima. Ona je još mlada da bi imala ozbiljne veze. Trenutno ima samo simpatije. Noću još ne izlazi, sa svojim društvom se viđa po kućama, tržnim centrima i parkovima.

Ima li istine u priči da je ona bila u vezi sa Veljkom, sinom Cece Ražnatović?

- Zaista nema. Oni su dobri drugovi od malih nogu. Reč je o neraskidivoj i dugogodišnjoj prijateljskoj vezi. U njihovom odnosu nema mesta ni za kakve spekulacije o navodnoj vezi.

Osim što se dobro osećate, primetno je da vam se i lice znatno osvežilo. Jeste li možda posegli za nekim estetskim zahvatima ulepšavanja?

- Na prvom mestu za moj izgled najzaslužniji su unutrašnja energija i samopouzdanje. Tačno znam šta hoću od života. S druge strane, od kada sam prestala da pušim lice mi se veoma pročistilo i osvežilo. Estetskih zahvata zaista nije bilo.

Da li su, posle raskida sa Mladenom, počeli da vam se udvaraju?

- Iskreno, ima udvaranja i mogu da kažem da mi to, kao svakoj ženi, prija. Još se nije pojavio pravi princ, ali se nadam da ću ga jednoga dana sresti. Ja nikada ne tražim, nadam se da će mene pronaći. Potpuno sam spremna da pružim bezrezervnu ljubav onome ko će znati da to uzvrati istom merom. Cenim muškarce koji su odmereni, diskretni, s jedne, a uporni i zaštitnički nastrojeni, s druge strane. Priželjkujem muškarca koji želi da me vidi samo srećnu i sa osmehom na licu, a koji je u stanju da me osvaja do iznemoglosti. Sviđaju mi se džentlmeni koji bez trunke stida pokazuju svoja osećanja. Možda zvuči pomalo staromodno, ali se iskreno nadam da takva vrsta gospode još postoji.

Budući da živite na Balkanu, gde su mahom „neromantični“ muškarci, da li ste razmišljali da se upustite u vezu sa strancem?

- Što da ne, ali osoba sam koja voli da priča i da izražava svoje emocije na  maternjem jeziku. Ipak, ako bih osetila da je taj stranac idealan muškarac za mene, ne bi me ništa sprečavalo da budem sa njim.

Bez obzira na ljubavna razočaranja, posle rastanka od supruga i okončanja poslednje veze, niste izgubili veru u ljubav?

- Nikada neću izgubiti veru u ljubav, jer ona je moj glavni pokretač bez čega ne bih mogla da živim. Hoću pravu i iskrenu ljubav, samo što više nisam spremna da ni sa kim bolujem dečje bolesti. Sada želim samo ono u čemu uživam sto posto i radujem se onom što će da mi se desi jer osećam da to nešto lepo dolazi.

Verujete li u ljubav do kraja života?

- Verujem i, kada sam se udavala, zaista sam mislila da je to za ceo život. Sada samo smatram da brak nije nikakva garancija da nekoga držiš i da nečiju ljubav zarobiš.

Da li ste doživeli ljubav na prvi pogled?

- Ona mi se desila samo jednom u životu, bila je fatalna i pogubna po mene. Shvatila sam da takva ljubav nije nešto u čemu se dobro snalazim. Nisam neko ko voli da zbog nekoga izgubi glavu. Volim da čvrsto stojim na zemlji. U tom trenutku partnera nisam mogla da vidim pravim očima. Od đavola sam napravila anđela. Od tada molila sam Boga da mi se više nikada ne desi takvo ludilo.

Nikada niste bili sa muškarcem zbog njegovog novca?

- Nikada ne bih bila sa nekim iz koristi. Više volim da pružim, nego da dobijem nešto materijalno. Obožavam da sebi kupujem i sve što u životu imam sama sam stekla.

U poslednje vreme bili ste u ljubavnoj vezi sa dva potpuno različita tipa muškarca - vašim bivšim suprugom Gagijem i Mladenom Radulovićem. Da li ta potreba za karakterno drugačijim osobama govori o promeni vaše ličnosti?

- Moglo bi se tako reći. Potpuno sam bila drugačija sa sedamnaest i sad sa trideset šest godina. S vremenom sazrevamo i shvatamo šta želimo, a šta ne i u odnosu na to biramo nove partnere. Na prvom mestu mi je važna sigurnost dece.

Budući da je Mladen donedavno živeo sa vama i vašim kćerkama, nedostaje li vam sada muškarac u kući?

- Ne, ne mogu da kažem da nam nedostaje. Nas tri smo tri musketara. Uvek smo bile mala složna porodica. Promene mogu da se dese, ali nas tri odlično funkcionišemo, bez obzira da li je neko došao ili pošao.

U jednom trenutku pojavila se priča da ste se Mladen i vi pomirili?

- To nije istina. Kod nas u Srbiji, samo u slučaju da se pobiješ nasred Terazija i ispsuješ pošteno preko novina, uvažava se da si sa nekim završio emotivnu vezu. U poslu sam profesionalac, a budući da sam bila zadovoljna saradnjom sa Mladenom, nije bilo razloga da prestanemo da radimo zajedno. On je moj menadžer, vozi me i zakazuje nastupe. Kod mene, kada se emocije ugase, više se ne razbuktavaju.

Da li će vas Mladen pratiti i na skorašnjoj turneji kroz Ameriku?

- Ne, na to putovanje idem sa svojim producentom Mirkom Gavrićem. Imaću mnogo nastupa i jedva čekam da posetim taj kontinent jer nikada ranije ga nisam posetila. Kćerke neću voditi jer one imaju školske obaveze.

Kada se vratite iz Amerike, sa kćerkama putujete u Pariz, u Diznilend?

- Uvek sam želela da decu odvedem u „Diznilend“, jer zaista znaju da uživaju. Iskreno, i ja se radujem, jer i danas volim da gledam crtane filmove. Ljubitelji smo brze vožnje a, verovali ili ne, ja obožavam da me "uhvati strah". To mi diže adrenalin u čemu stvarno uživam.

Iako ste prevazišli sve krize koje su vas zadesile, u poslednje vreme sve intenzivnije razmišljate da napustite Srbiju i preselite se kod majke u Švedsku?

- Sve više mislim o tome i nikada nisam bila bliža odluci da napustim Srbiju. U poslednje vreme često sam razmišljala da bi bilo najpametnije da prodam sve što ovde posedujem i preselim se u Švedsku. Maštam o tome da tamo otvorim neki butik ili krofna-bar i da se bavim samo sobom i svojom decom. Moja majka i sestra bi se veoma obradovale jer bih se na taj način sklonila iz gomile u kojoj nisam zaštićena, gde se teško snalazim i teško funkcionišem.

Imate li u Beogradu nekog bliskog rođaka?

- U Beogradu živi moja baka, mamina majka. Ona ima osamdeset šest godina i obolela je od Alchajmerove bolesti, ali je predivno stvorenje. Mene nikada nije zaboravila, odgajila me je i ja zaista s velikom ljubavlju brinem o njoj. Sama pomisao da ona postoji u Beogradu me raduje. Ona mi svakih pet minuta kaže „volim te“, jer je zaboravila da je to već rekla samo tren ranije.

Ukoliko odlučite da se preselite u Švedsku, da li biste tamo nastavili da se bavite javnim poslom?

- Teško, mislim da je za mene kasno da negde drugde započinjem tako nešto. Perfektno govorim švedski, tamo sam završila školu, ali mislim da sam propustila šansu za inostranu karijeru. Ne zanosim se ničim i verujem da će sve biti onako kako mora da bude.

Piše: Jelena Popović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin