Marko Kon: Putovanje za nezaborav

Marko Kon: Putovanje za nezaborav

Autor: | 22/05/2011

0

Simpatični muzičar Mako Kon svoj trideset deveti rođendan proslavio je dva puta. Prvu, skromniju zabavu, uz kolače i pokoje žestoko piće, kompozitor je upriličio u avionu, budući da se tog dana nalazio na letu za Dubai. Po sletanju u čuveni grad Arapskih Emirata, isto veče šarmantni muzičar je za svoje prijatelje i devojku Milicu organizovao rođandansku zabavu u jednom pakistanskom restoranu. Posle devet dana, koliko je boravio u Dubaiju, Marko Kon se vratio pun pozitivnih utisaka.
- Posle Egipta, idući putevima arapskih zemalja, moja devojka Milica i ja smo rešili da posetimo Dubai, koji je u potpunosti ispunio naša očekivanja. Ova meka luksuza oslikava kako ubrzanom tehnologijom za par decenija može da nastane jedna savršena svetska metropolola. I Milica i ja smo fascinirani dostignućima moderne arhitekture, nismo znali gde pre da gledamo. Interesantno je da se među čuvenim arhitektama koji su gradili u Dubaiju nalaze i brojna srpska imena. Uočljivo je da arapski šeici i investitori pate od sindroma „veličine“, pa sve građevine izgledaju megalomanski i raskošno pun utisaka, po povratku iz Dubaija, za magazin „Hello!“ priča Marko.
- Odseli smo u hotelu „Biblos Marina“, smeštenom u prelepom delu „Dubai marina“, koji krasi čuveno šetalište pored mora, brojne luksuzne jahte i restorani. U jednom pakistanskom restoranu proslavili smo i moj trideset deveti rođendan. Te večeri jeli smo ljuta jagnjeća rebra, koja se ubrajaju u top pet jela koje sam ikada u životu probao. Proveli smo se fenomenalno, a osim pakistanskog, posetili smo i libanske, iranske i tuniske restorane - ističe naš bivši predstavnik za pesmu „Evrovizije“.
- Nismo propustili ni posetu „Burdž Kalifa“, kao i odlazak u čuveni šoping „Dubai mol“, koji je toliko veliki da se u okviru njega nalazi taksi-služba koja prevozi goste tog centra. Centralni deo zauzima klizalište veličine hale „Pionir“, zatim jedan od najvećih akvarijuma na svetu. U susednom šoping centru, posetili smo čuveno skijalište gde za četrdeset evra dobijate kompletnu skijašku opremu. Delovalo je potpuno nestvarno, jer je napolju bilo trideset devet stepeni, a mi smo se skijali kao na bilo kojoj drugoj planini tokom zime, a pored nas deca su pravila Sneška Belića - kaže simpatični muzičar i dodaje da su pored skijanja njegova devojka i on iskoristili priliku da se okupaju u moru.
- More Persijskog zaliva je predivno, mada malo hladnije, poput našeg Jadranskog. Uživali smo na čuvenoj plaži „Džumeira“ - priča Marko i napominje da se iznenadio koliko su stanovnici Dubaija konzervativni.
- Fotografisanje na plaži je strogo zabranjeno, oni su vrlo tradicionalni. Zabranjeno je i ljubljenje na ulici, što nisam znao. U jednom momentu poljubio sam moju devojku, posle čega me je drugarica, koja živi u Dubaiju, žestoko prekorila rekavši da sam imao sreće, jer da je policajac video taj moj greh, Milica i ja bismo bili privedeni i prenoćili bismo u zatvoru. To nas naravno nije omelo da nastavimo uživanje u ovom predivnom gradu, ali smo bili obazriviji - završava Marko Kon, napomenuvši da su sledeća destinacije koje planira da poseti Japan i Indija.

Piše: Jelena Popović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti