Miloš Pavlović: Na putu za najbrži cirkus na svetu

Miloš Pavlović: Na putu za najbrži cirkus na svetu

Autor: | 03/07/2011

0

Miloš Pavlović poznato je ime u svetu profesionalnog automobilizma. Njegova trkačka karijera počela je kada je imao samo devet godina, vožnjom kartinga. Posle odlaska u Italiju 1993. i osvajanja značajnih nagrada, ovaj Beograđanin svoje interesovanje usmerava na formulu. Vozio je formulu 3, formulu Vauxhall, seriju Reno, GP2 i druge automobile i osvajao odlične pozicije na svetskim šampionatima. Iako veoma uspešan u svetu sporta, nedostatak novca, odnosno sponzora neprestano ga je ometao u dosezanju zacrtanog cilja - da postane prvi Srbin u formuli 1, za koju ima licencu. Miloševi roditelji su mnogo uložili u karijeru ovog veoma talentovanog automobiliste koji je svojevremeno prestizao neke od najvećih imena današnjice u svetu Formule 1. Skroman i optimističan, talentovani dvadesetosmogodišnjak za magazin Hello! priča da je automobilizam najskuplji sport na svetu i da su mu roditelji pomogli koliko su mogli.
- Zadovoljan sam postignutim rezultatima,
posebno ako se uzmu u obzir moje poreklo i poteškoće koje sam zbog toga imao na svakom koraku u dosadašnjoj karijeri. I sada imam sve što je neophodno za uspešno učestvovanje u svetskom šampionatu Formule 1. Do danas nisam dobio šansu za to, što se isključivo može pripisati nedostatku podrške sponzora koji su neophodni da bi vozač dobio mogućnost da u Formuli 1 pokaže sve svoje kvalitete. Ova činjenica je za mene teška, budući da sam siguran da bi moj eventualni ulazak u vrh svetskog autosporta, osim mom ličnom uspehu, doprineo i ugledu našeg naroda i
razvoju naše zemlje - iskren je sportista koji kaže da je u emotivnoj vezi i da zbog automobilizma živi u Milanu.
- Živeti danas u Milanu ne predstavlja nikakvo zadovoljstvo. Zagađenost vazduha je ogromna, saobraćaj je u potpunom haosu, ljudi su nervozni i uglavnom nezadovoljni. Beograd mi nedostaje, kao i moji prijatelji iz detinjstva, muzika i hrana. Za mene je Beograd jedinstven grad, u kome bih sigurno živeo da mi pruža odgovarajuće uslove za bavljenje ovim sportom.
Nedavno je Miloš boravio u rodnom gradu gde je uživao sa roditeljima i prijateljima. Svi su bili zabrinuti zbog neprijatnosti, jakog zemljotresa koji ga je zadesio na auto-pisti, dok je učestvovao na auto-testu u formuli Nippon u Japanu.
- U trenutku zemljotresa bio sam u gradu Suzuki, na stazi, za volanom moje formule. U prvom trenutku nisam shvatio da je reč o zemljotresu. Moja formula iznenada je počela da krivuda, pomislio sam da je u pitanju kvar. Usporio sam i vratio se u boks. Tamo sam saznao šta se zapravo desilo. S obzirom na uplašena lica mog tima, bilo mi je jasno da je reč o ozbiljnom zemljotresu, iznad sedam stepeni Rihterove skale. Zemljotresi manje jačine tamo su normalna pojava, na koju Japanci skoro i ne obraćaju pažnju. Ono što je usledilo u naredna tri dana bilo je teško izdržati, s obzirom na konstantne zemljotrese velike jačine. Uz to, primetan je bio i nedostatak informacija o realnom stanju nuklearne centrale Fukušima. To je bilo najstrašnije iskustvo koje sam doživeo. Moja porodica bila je veoma zabrinuta jer nije znala da li se nalazim na bezbednom mestu - kaže automobilista o kojem je nedavno završena knjiga, monografija koja na interesantan način govori o ovom talentovanom mladiću koga odlikuju lepi maniri, skromnost i smirenost.

Piše: Nadežda Jokić


Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti