Sara i Vanja Grbić: Deset godina ljubavi

Sara i Vanja Grbić: Deset godina ljubavi

Autor: | 15/09/2011

0

Proslavljeni odbojkaš Vladimir - Vanja Grbić, koji po završetku profesionalne karijere obavlja funkciju prvog potpredsednika „Odbojkaškog saveza Srbije“, i njegova supruga, nekadašnja karatistkinja Sara nedavno su proslavili desetogodišnjicu braka i tom prilikom se podsetili lepih trenutaka koje su zajedno proveli. Ovaj skladan par upoznao se 2001. godine na dodeli nagrada za najbolje sportiste, a već posle nekoliko meseci veze odlučili su da se venčaju. Presudnu ulogu u njihovom zbližavanju imala je Vanjina povreda kolena zbog čega je morao da napravi pauzu u karijeri, a podrška koju je tada dobio od svoje lepše polovine oborila ga je s nogu.
- Čitavog dana 25. avgusta, kada smo proslavili našu desetu godišnjicu, bili smo na sportskim terenima, jer smo tako naučili da živimo. Naravno, uveče smo organizovali malu svečanost za krug najbližih prijatelja, kako najviše volimo - objašnjava Sara. Njen suprug se nadovezuje:
- Redovno proslavljamo godišnjicu braka iako zbog mojih obaveza nismo uvek bili u mogućnosti da taj dan obeležimo onako kako želimo. Lepih trenutaka, kao što je onaj kada smo se upoznali ili kada sam zaprosio Saru, podsećamo se svakodnevno, a ne samo prilikom obeležavanja važnih datuma. Uvek se rado nasmejemo tim uspomenama i prokomentarišemo ih svako na svoj način. Nismo ni svesni kako je brzo proletelo tih deset godina.
Tokom decenije zajedničkog života, Grbići su živeli u Japanu, Italiji, Rusiji i Turskoj, a pre dve godine vratili su se u Srbiju gde trenutno uživaju i navikavaju se na novi način života. Najveću radost pružaju im njihove kćerke, sedmogodišnja Ina i petogodišnja Una, kojima podređuju sve svoje obaveze.
- Vodimo dosta haotičan život jer smo uvek rastrzani između selidbi i privremenih rešenja, i planova koji se često menjaju u poslednjem trenutku, ali uvek imamo na umu da su nam deca prioritet. Ina polazi u prvi razred zbog čega smo uzbuđeni. Još nismo svesni da je naš mali džin toliko porastao. Ona se veoma raduje što kreće u prvi razred, suprug i ja imamo veću tremu od nje - iskrena je ponosna majka, a Vanja otkriva da su njihove kćerke vrlo talentovane za sport.
- Ina je ovog leta provela deset dana u Kleku trenirajući odbojku, a u Beogradu se bavi tenisom i plivanjem. Plivanje trenira i Una, koja je za sada neukrotiva, i zato ju je najbolje pustiti samo da se igra. Dobre su devojčice koje imaju smisla za sport i lepe stvari.
I dok je Sara zbog povrede leđa morala da se odrekne profesionalne karijere, njen suprug je i dalje svakodnevno na terenu, jer je poslednjih meseci na čelu škole odbojke za mališane koju su pokrenuli mobilni operater „VIP“ i „Olimpijski savez Srbije“.
- Do sada je otprilike hiljadu mališana prošlo kroz školu, a meni je bila čast i zadovoljstvo da se igram sa decom, jer sam se zahvaljujući njima ponovo osetio kao dete - naglašava Grbić koji će sa svojom porodicom uskoro imati još jedan razlog za slavlje jer će se ubrzo useliti u svoj novi dom koji trenutno sređuju.
- U fazi smo renoviranja kuće i ubrzo ćemo se preseliti u naš novi dom. Lepo smo se snašli i navikli na Beograd, a pošto je sve što nam treba u blizini kuće, ne osećamo svakodnevni haos i gužvu koji su karakteristični za prestonicu - zaključuje Sara.

Piše: Ivana Nikolić

Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin