Sara i Vladimir Grbić se sa kćerkama sele u Beograd

Sara i Vladimir Grbić se sa kćerkama sele u Beograd

Autor: | 03/08/2010

0

Nekadašnji odbojkaš i prvi potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije Vladimir - Vanja Grbić i njegova supruga Sara odlučili su da se iz Novog Sada presele u prestonicu kako bi svojim kćerkama Ini i Uni obezbedili što bolje uslove za život i školovanje. Ovaj skladni bračni par je već po povratku u Srbiju pre godinu dana počeo da živi u prestonici Vojvodine, ali su s vremenom shvatili da im Beograd pruža mnogo više mogućnosti.
- Pošto smo imali stan u Novom Sadu, kada smo se vratili u Srbiju, počeli smo da živimo tamo, ali smo odmah znali da to neće biti trajno rešenje. S obzirom na to da starija kćerka Ina polazi u septembru u predškolsko, shvatili smo da je sada pravo vreme za takav korak - objašnjava Sara. Njen suprug se na to nadovezuje:
- Početna ideja je zapravo bila da živimo u Vojvodini, ali smo vremenom uvideli da nam Beograd pruža znatno više mogućnosti i bolju perspektivu, pa smo se odlučili na takav korak. Polako počinjemo sa selidbom koja je uvek naporna. Međutim, od kada sam u braku sa Sarom, ovo nam je sedmi put da se selimo. Najpre smo živeli u Japanu, potom u Grčkoj, Rusiji, Italiji, Turskoj i Novom Sadu. Veoma smo iskusni kada je reč o preseljenjima, pa često razmišljam o tome da bismo mogli da otvorimo neku agenciju koja bi ljudima davala savete kako na najbolji način da napuste stari i pređu u novi stan.
Kćerke ovih uspešnih sportista veoma su uzbuđene zbog nove životne sredine, a roditelji su im obećali da će ih često dovoditi u stari vrtić kako bi videli stare drugove.
- Una je još jako mala i ne razume šta će sve promeniti preseljenjem, dok Ina shvata da odlazi u drugu sredinu. Objasnili smo im da ćemo često dolaziti u Novi Sad i da će imati priliku da se viđaju sa društvom iz starog vrtića „Zemlja čuda“ gde su se poslednjih godinu dana vrlo lepo uklopile tako da nema mesta za tugovanje. Ini samo nedostaje društvo iz obdaništa u Turskoj. Zato ćemo do kraja godine ići u Istambul da bi mogla sa njima da se vidi.
Pre nego što su počeli sa selidbom, Sara i Vanja su sa svojim mezimicama bili na letovanju u Grčkoj gde su se odlično proveli.
- Bili smo sa prijateljima na Halkidikiju i nikada se do sada nismo ovako lepo proveli na moru, a uz to Ina je naučila da pliva. S druge strane, odlazak na letovanje je bio koristan i za Unu koja je neposredno pre toga operisala kilu. Hirurška intervencija je prošla u najboljem redu, a za razliku od ostale dece, koja uglavnom nekoliko dana posle toga miruju zbog bolova, ona je već prvog dana skakala i bila veoma aktivna. Malo sam se plašila zbog njene hiperaktivnosti, ali mi je doktorka rekla da Una treba da služi za primer drugoj deci. Inače, to joj je druga operacija kile - kaže Sara.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti