Luna Fece zbog bolesti odustala od muzičkog takmičenja

Luna Fece zbog bolesti odustala od muzičkog takmičenja

Autor: | 24/10/2011

0

Mlađa kćerka Ivana Fecea Firčija i Marine Perazić, šesnaestogodišnja Luna Fece nedavno se pojavila u epizodi šou-programa „Prvi glas Srbije“ na „Prvoj“ televiziji, gde je za pevačko umeće dobila tri „zelena svetla“ od žirija i plasirala se u naredni krug takmičenja.
Baš zbog toga sve je iznenadila odluka plavooke Lune da odustane od takmičenja. Za magazin „Hello!“ ona objašnjava da nije reč o odluci već da ju je bolest sprečila u tome.
- Nedavno sam se prijavila za tu audiciju, i moja interpretacija je emitovana na „Prvoj“ televiziji. Prošla sam prvi krug, i onda kada je trebalo da učestvujem u drugom, dobila sam upalu sinusa. Problem sa sinusima, koji imam već izvesno vreme i hroničan je, mogao je da se primeti i na prvoj audiciji, bilo je primetno da me nešto muči. Stalno mi curi nos, kašljem pa sam rekla organizatorima da ne mogu da dođem na drugi krug audicije zbog bolesti. Kazali su mi da ću se takmičiti u sledećoj epizodi ovog šou-programa, naredne godine. Mesecima me muči taj problem, a antibiotike izbegavam. Lečim se tako što mirujem, ležim u krevetu i pijem čajeve, mada mi se posle izvesnog vremena vrati upala - kaže šarmantna brineta koja pohađa Srednju grafičku školu u Novom Sadu. Osim toga trenira akrobatiku, ide na časove hip-hopa i praktikuje zumba-fitnes koji uključuju i ples.
Nekadašnja pevačica grupe „Denis i Denis“ i bivši bubnjar benda „EKV“ podržali su želju mlađe kćerke da bude pevačica.
- Roditelji su me pitali da li sam sigurna da to želim, što sam ja potvrdila i podržali su me. Nisu imali ništa protiv. I dalje tražim sebe, radim nove stvari, gledam gde će me sve odvesti. Razočarala sam se što ove godine neću nastaviti da se takmičim, jer obožavam pevanje. Ako mi se ukaže prilika, volela bih da nastavim da pevam negde. Pevam sama sa sobom, ne dopada mi se da upisijem solo pevanje u nekoj školi - kaže vesela Luna koja se zbog ljubavi iz Rijeke preselila u Novi Sad, u junu prošle godine.
- Dolazila sam stalno kod tate, koji godinama živi ovde. Upoznala sam fino društvo. Molila sam mamu da pređemo ovde, Miji je bilo svejedno jer ona ionako želi da ode u Ameriku i da upiše glumu. Mama mi je uslišila želju i ja ovde živim sa njom, dok Mia živi sa ocem. Viđamo se nas dve svakodnevno, a sada sam se dogovorila sa tatom da počnem da dolazim kod njega u studio da vežbam pevanje. Mia lepo peva, ali nema preteranu želju za pevanjem, više je zanima gluma. Moj dečko je iz Novog Sada i zbog njega sam želela da se ovde preselim. Zajedno smo dve godine i ne bih da otkrivam njegovo ime, jer ne voli da se eksponira. On je bubnjar, svira više od deset godina i mnogo me je podržao što se tiče učestvovanja u takmičenju „Prvi glas Srbije“, jer mu se dopada moje pevanje. Moji roditelji ga jako vole - kaže ljupka srednjoškolka koja stalno posećuje deku u Rijeci, ali i drugove.
- Rado idem u Rijeku, tamo sam odrasla i imam odlično društvo, a i moj deka je tamo. Možda ću jednom živeti u Rijeci, ali mi je sada lepo ovde - kaže Luna koja godinu dana trenira zumbu sa sestrom Miom kod majke Marine, koja je instruktorka „zumbanja“ u Novom Sadu. Luni ne smeta da bude poznata.
- Celog života živim sa tim, sve što se mami dešava kao da se događa i meni. Ne bih htela da prođem kroz neke stvari koje su oni prošli, to ne priželjkujem, ali mi ne bi teško palo. Želim da postanem pevačica. Moram sebi da pomognem da se „otvorim“, da mogu da pevam pred drugima, moram mnogo da radim na sebi i ne nadam se brzom uspehu - kaže kćerka poznatih muzičara, koja podjednako voli majkine pop pesme i tatin rok opus.
- Odrasla sam slušajući i rok i pop muziku. Ne mogu da kažem da li više volim „EKV“ ili „Denis i Denis“ jer u kući pevam pesme oba ova benda. Njihovu muziku volim više od svega - zaključuje Luna koja ne bi volela da učestvuje u nekom rijaliti-programu, poput njenih roditelja.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin