Milan Gromilić: Baletan koga je život demantovao

Milan Gromilić: Baletan koga je život demantovao

Autor: | 06/11/2011

0

Jedan od naših najboljih baletskih igrača, uspešni koreograf Milan Gromilić i njegova supruga i koleginica Katarina posle sedam godina poznanstva uspeli su da izgrade svoje malo carstvo u kome glavnu reč vode njihove kćerke, dvoipogodišnja Lara i jednogodišnja Hana. Iako njihov odnos na početku poznanstva nije delovao obećavajuće, više od tri godine uživaju u skladnom braku, srećni što su jedno u drugome pronašli idealnu polovinu.
- Milan i ja smo se upoznali kada sam ja počela da radim kao balerina u „Pozorištu na Terazijama“ gde je on već bio zaposlen. Na prvi pogled smo osećali antipatiju jedno prema drugome i često smo dolazili u sukob, ali su nas koreografi uglavnom spajali gotovo u svim predstavama i stalno smo sarađivali. Netrpeljivost između nas je trajala punih sedam godina, a onda smo samo u jednom trenutku osetili veliku strast i od tada smo zajedno - počinje priču atraktivna plavuša dok se njen suprug nadovezuje.
- Šest meseci pre nego što smo počeli da se zabavljamo, Katarina me je jako naljutila tokom izvođenja predstave „Čikago“, zbog naše prethodne svađe ponela se neprofesionalno na sceni, a takve stvari me najviše nerviraju. Bio sam veoma ljut zbog njenog ponašanja, a kolega kome sam se požalio mi je rekao da ću je na kraju ili prebiti ili se oženiti sa njom. Tada sam pomislio da sa njom ne bi bio ni da je poslednja žena na svetu, ali život me je ubrzo demantovao.
Uprkos tome što im se ljubav desila iznenada, Milanu i Katarini bilo je potrebno svega mesec dana zabavljanja da shvate da žele da provedu ostatak života zajedno, pa su se tako posle svega nekoliko nedelja veze venčali, a ubrzo su postali i roditelji.
- Naše kćerke su plod velike ljubavi, ali za mene je i dalje najveća ljubav Katarina i pored toga što obožavam svoje devojčice - otkriva Gromilić.
Osim toga što je jedan od najzaposlenijih baletskih igrača u „Pozorištu na Terazijama“, harizmatični umetnik se nekoliko poslednjih godina veoma uspešno bavi i osmišljavanjem koreografije za nastupe najvećih muzičkih zvezda na našim prostorima - sarađuje sa Severinom Vučković, Zdravkom Čolićem, Lepom Brenom, Romanom Panić i drugim pevačima.
- Sve je počelo kada sam učestvovao u spotu za pobedničku „Pesmu Evrovizije“ „Molitva“, kada su i ljudi van pozorišta počeli da se interesuju za moj rad. Potom sam počeo da sarađujem i sa Severinom. Igrao sam u njenom spotu za pesmu „Tridesete“, a onda sam joj osmislio i koreografiju za koncerte u Zagrebu i Beogradu. U međuvremenu smo Katarina i ja učestvovali sa Markom Konom na „Evroviziji“ u Moskvi, a u poslednje vreme sarađujemo sa Zdravkom Čolićem na svim njegovim nastupima u Srbiji i sa Romanom Panić. Međutim, ono što je trenutno najaktuelnije jesu pripreme za koncert Lepe Brene 20. oktobra u „Beogradskoj areni“. Sa timom profesionalnih igrača svakodnevno vežbamo i mislim da će publika u prestonici imati priliku da vidi jednu sasvim novu priču. Ono što me je oduševilo kod Brene je njena posvećenost poslu i to što kod nje ne postoji rečenica „Ja to ne mogu“ - kaže poznati umetnik.
- Veoma se radujem koncertu u „Areni“ na kome i ja učestvujem. Saradnja sa muzičkim zvezdama mi prija pošto zbog dve trudnoće i porodiljskog odsustva već tri godine ne igram u pozorištu, tako da mi je to odličan način da radim svoj posao i da ne izgubim kondiciju. Međutim, u novembru ću se ponovo vratiti u pozorište čemu se neizmerno radujem i nadam se da ću uspešno uspeti da uskladim sve obaveze koje imam prema deci i na poslu. U tome će mi svakako najviše pomoći Milan koji mi pruža bezgraničnu podršku, ali i moja i njegova mama i moja baka, koje nam mnogo pomažu u odgajanju naših devojčica - zaključuje Katarina.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin