Vojin Ćetković: Sloboda je sjajna glumica, sa njom je lako igrati

Vojin Ćetković: Sloboda je sjajna glumica, sa njom je lako igrati

Autor: | 23/12/2016

0

"Ako si tako dobro odigrao kao što izgledaš, onda će film biti sjajan" napisao je u poruci glumac Mihajlo Janketić mlađem kolegi Vojinu Ćetkoviću kada je video kako u filmu Zdravka Šotre izgleda kao Laza Kostić. Film je rasplakao skoro ceo Sava centar, a Vojin i njegova koleginica Tamara Aleksić bili su sjajni kao Laza Kostić i Lenka Dunđerski.

Vojin Ćetković je u razgovoru za “Blic” otkrio šta mu je bilo najteže da prenese na filmsko platno?

– Najteže je bilo da za kratko vreme pokažem sve što je nudio ovaj scenario Zdravka Šotre. A njemu je, koliko znam, najteže bilo da izabere šta da izbaci iz tolikog materijala i ubaci u film.

Da li vam se, kao drugim velikim umetnicima, dešava da se probudite usred noći i govorite tekst?

– Stalno. Zapišem to, ukoliko je tekst moj, ali tekstovi uglavnom nisu moji. Probudim ukućane, ali navikli su već.

Santa Maria della Salute: Ljubavna priča Laze Kostića i Lenke Dunđerski pred Beograđanima

Razlika u godinama između Lenke i Laze je 29. Šta vi mislite o takvoj ljubavi?

– Sad bi trebalo da kažem neku floskulu o ljubavi, ali neću jer ja stvarno nisam imao iskustva sa tolikom razlikom. Mislim, bio bih pedofil. Ja sam još uvek mlad.

U filmu igra i Sloboda, ona je Lenkina tetka. Da li je plus ili minus igrati sa bračnim partnerom u istom filmu?

– Ona je sjajna glumica, a sa sjajnom glumicom je lako igrati. Nikakav drugačiji odnos nemamo na setu. Dajem joj savete, a i ona meni. Ne samo njoj, svim kolegama, svi gledamo jedni druge… Često zamolim kolege da pogledam neki kadar kada nisam siguran kako sam uradio i onda se dogovorimo, pa ispravim. Za ljude kojima verujemo, to je sasvim normalno.

Sloboda je jednom izjavila da ste vi stroži roditelj od nje…

– To je tačno. Ja bijem, ona ‘ladi. Šalim se, naravno. Ma, nisam uopšte strog. Samo pravila moraju da se znaju, ali ja zaista nemam potrebu da povisim ton ili ne daj bože da ih šljapnem.

Kako izgleda kada ne radite ništa, kada nema snimanja?

– Ležim i čitam. Moram da priznam da slabije gledam filmove. Neki mlađi glumci me pitaju da li sam gledao neki film, a ja ništa nisam gledao. Pa mi onda kažu za nekog glumca, a ja kažem da ne znam koji je taj glumac. Ali volim da čitam. Volim i deci da čitam. Volim da im govorim poeziju. Poslednje sam im čitao Duška Radovića, a prepričavam im i Šekspira, s tim što malo ublažim neke stvari. Neka ubistva, samoubistva… Mora da se završi srećno. Jer još su one male…

Crveni tepih za pamćenje: Sloboda Mićalović i Monika Beluči ponovo zavode! (foto)

U emisiji "Kao sav normalan svet" Vojin Ćetković je pričao kako godinama unazad na raznim manifestacijama govori stihove "Santa Maria della Salute" i kako ih i privatno voli, kako su mu suđeni. Tako je jednom na pecanju, sam sa sobom, govorio stihove Laze Kostića i slučajno pao niz obalu Dunava.

– Pao sam tačno na grudi.. Zaneo sam se, okliznuo… Sreća da je komad nekog drveta na koji sam pao bio truo inače bi mi se zabo u vrat… Posle tri dana, u Urgentnom centru spasli su mi život. Pukla mi je plućna maramica prilikom pada, što nisam ni znao – ispričao je Ćetković.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs arhiva Hello!/promo

Najnovije vesti