Glumac Slavko Kalezić predstavlja Crnu Goru na Evrosongu!

Glumac Slavko Kalezić predstavlja Crnu Goru na Evrosongu!

29/12/2016

0

Slavko Kalezić predstavljaće Crnu Goru na izboru za pesmu Evrovizije, koja će 2017. godine biti održana u Kijevu.

On će nastupiti sa pesmom "Space" autora Momčila Zekovića, prenosi RTCG. To je odlučila Stručna komisija Radio-televizije Crne Gore, u sastavu: Biljana Papović, muzički urednik, Dalibor Nedović, majstor tona i producent i Pjetar Dedivanović, scenograf i muzičar.

- Na konkursu koji je objavila naša kuća polovinom oktobra prijavilo se 20 autora sa 27 kompozicija. To je i bio jedan od razloga što je trebalo jako mnogo vremena da se donese konačna odluka - saopštio je rukovodilac Odeljenja za promociju programa RTCG-a Sabrija Vulić.

Slavko Kalezić je glumac Crnogorskog narodnog pozorišta (CNP). Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti na Cetinju, a specijalizovao je solo pevanje i ples. Na istom fakultetu završio je magistarske studije. Slavko je domaćoj publici poznat i po tome što se navodno zabavljao sa pevačicom Marijom Šerifović.

- U njegovoj muzičkoj biografiji vredi istaći izuzetno uspešan nastup na regonalnom takmičenju "X Factor Adria". Objavio je singlove '"Krivac" i "Feel the Love", a pre dve godine i debi album "San o vječnosti" sa deset kompozicija. Oktobra 2015. objavljuje rimejk čuvenog hita Olivera Mandića "Ljuljaj me nežno", kao i rimejk pesama na engleskom pod nazivom "Question" - navodi se u saopštenju.

Septembra 2016. objavio je još dva singla "Sudnji dan" i "Freedom", a tečno govori engleski, italijanski i španski jezik.

Momčilo Zeković, autor je muzike i teksta za kompoziciju "Space", a poznat je kao član grupe Perper sa Cetinja za koju je, kao i za mnoge druge crnogorske izvođače, napisao tekstove i komponovao brojne hitove. Zeković se bavi i književnim radom.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/M G instagram

Najnovije vesti