Izuzetno delotvoran: Piling za lice sa rižom

Izuzetno delotvoran: Piling za lice sa rižom

Autor: | 06/01/2015

0

Pored svih zdravstvenih beneficija koje nosi sa sobom, riža vam može poslužiti i kao kozmetički proizvod. Piling od riže ima nekoliko prednosti za kožu lica - otkrijte na koje sve načine možete da ga napravite.

1. Riža + med

Sameljite natopljenu rižu dok smesa ne postane homogena, a zatim dodajte nekoliko kapi meda. Med hidrira kožu i osvežava je uklanjajući mrtve ćelije.

2. Pirinčano brašno + soda bikarbona

Ovaj piling pogodan je za osobe sa masnom kožom. Brašnu dodajte prstohvat sode bikarbone i nekoliko kapi meda. Napravite testo i nanesite na lice. Masirajte lice kružnim pokretima jedan minuta, a zatim isperite hladnom vodom. Piling primenjujte dva puta nedeljno.

3. Riža + paradajz

Potopite rižu u vodu i ostavite oko 10-20 minuta. Napravite kašu od paradajza i sameljite natopljenu rižu u fino testo. Paradajz je prirodni beauty proizvod protiv akni i mitisera, te ovaj piling pripremite ako želite da se oslobodite bubuljica.

4. Riža + šećer

Šećer je učinkovit proizvod koji pomlađuje kožu. Pomešajte šećer i rižu, dobro izmešajte i zatim dodajte jogurt. Smesu nanesite na lice i vrat. Ovaj piling čisti i hidrira kožu.

5. Riža + mleko + jabukovo sirće

U pšenično brašno sipajte dve kapi jabukovog sirćeta i 4-5 kapi mleka. Napravite testo i nanesite na lice i vrat. Masirajte lice oko dva minuta, a zatim ostavite da se osuši. Isperite lice hladnom vodom.

Izvor: Ljepota.ba

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin
Tagovi: piling