Aqua Viva informiše o pravilnoj zimskoj hidraciji

Aqua Viva informiše o pravilnoj zimskoj hidraciji

Autor: | 03/02/2015

0


Pravilan unos vode u organizam važan je za naš organizam i tokom zime, kada naše telo ne prepoznaje znake dehidracije i manje osećamo žeđ. Kako bi otklonili simptome poput pospanosti, suve kože, umora, naelektrisane kose i glavobolje, koji mogu biti posledica dehidracije, u organizam je neophodno unositi najmanje 5 puta dnevno dovoljne količine mineralne vode.
Dr Nina Bulajić, specijalista za celovitu i makrobiotičku ishranu, objašnjavajući uticaj vode na naš organizam i zimi i šta nam se dešava i kada ne osećamo žeđ, istakla je:
- Često nismo svesni da je našem organizmu potrebna voda jer mislimo da je zimi manje gubimo. Potrebe odraslih ljudi za vodom iznose od dve do tri litre vode na dan i u zimskim mesecima, s tim što bi trebalo imati na umu da osećaj žeđi može biti smanjen, pa je poželjno podsećati se i uzimati vodu tokom celog dana.

- Naša istraživanja koja redovno sprovodimo, ukazuju da građani još uvek misle da je zimi manje važan unos mineralne vode. Mi i danas podsećamo građane da je važno, za naše pravilno funkcionisanje tokom dana, da unosimo dovoljnu količinu vode sa optimineralnim kompleksom koji rehidrira i tokom zime. Voda je uvek u modi i kako razmišljamo šta je najbolje nositi od garderobe zimi da nam ne bi bilo hladno, a i da nam zadovolji ostale potrebe, tako bi trebalo razmišljati i o vodi - znati da nam je potrebna i imati na umu koja voda zadovoljava naše dnevne potrebe zimi tj. da li ima optimineralni sastav - rekla je Marina Mateković Romčević, Aqua Viva senior brend menadžer.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: aqua viva

Najnovije vesti