Sandra Meljničenko iz prvog reda pratila je revije Nedelje visoke mode u Parizu

Sandra Meljničenko iz prvog reda pratila je revije Nedelje visoke mode u Parizu

Autor: | 18/02/2015

0

Poznata kao pasionirani ljubitelj i kolekcionar kreacija sa etiketom “haute couture”, Sandra Meljničenko ni ovog januara nije zaobišla Pariz, gde je prisustvovala prestižnoj “Nedelji visoke mode”. U gradu svetlosti, šika i elegancije smenjivale su se revije vodećih dizajnera današnjice, a supruga ruskog milijardera Andreja Meljničenka pomno ih je pratila iz prvog reda. Nasuprot trendovima nošenja veštačkog krzna i kože, koje borci za prava životinja zdušno propagiraju, Sandra je za ovu priliku odabrala garderobu koju militantni članovi ove grupe, na sreću, nisu primetili. Bluza od crne kože i bunda od retke činčile poslali su jasnu poruku stila, ali i bogatstva kojim gospođa Meljničenko raspolaže.
- Moj stil je ili minimalistički ili prenaglašen. Ne volim ništa što je između - izjavila je nekadašanja manekenka za “Harper's Bazaar”.
U intervjuu za prestižni modni magazain Sandra je otkrila da istančani osećaj za modu nosi još iz vremena kada je bila tinejdžerka.
- Moj prvi dizajnerski komad bila je smaragdnozelena “Versace” haljina koju su mi roditelji kupili za maturu, kada sam imala četrnaest godina. Bilo je to devedesetih, usred “Versace” manije.
U garderoberu tridesetšestogodišnje Beograđanke dominiraju kreacije Donatele Versaće, Žan-Pola Gotjea, Valentina Garavanija i tuniskog dizajnera Azedina Alaje, koji je naziva svojom kćerkom i stalnom pripadnicom elite prvog reda. Svojevremeno je s ponosom istakla da je bila među prvim klijentima Rikarda Tišija, kada je preporodio “Givenchy”, ali i da se rasplakala kada je Kristijan Lakroa odlučio da ugasi svoj brend.
- Esteta sam, volim sve što je lepo i nikada neću razumeti devalviranje mode. Veliki sam poštovalac svih onih koji ovaj svet čine lepšim.
“Haute couture” kolekcije najčešće su romantične i obiluju mnoštvom delikatnih detalja, međutim, Donatela Versaće još jednom je pokazala da visoka moda može da bude i seksi, što potvrđuju modeli koje je dizajnirala za “Atelier Versace”.
Suptilnu dozu seksepila u svoje kreacije utkala je i kuća “Christian Dior” u vidu visokih čizama plastičnog izgleda, pomoću “high-tech” čipke i igrom slojeva vrhunskih tkanina.
Ostavši veran prepoznatljivom izrazu, Karl Lagerfeld je po tradiciji izazvao brojne uzdahe obožavateljki njegovog potpisa. Poznat po neverovatno raskošnoj produkciji modnih revija kuće “Chanel”, večnog simbola francuskog šika i glamura, slavni dizajner ni ovog puta nije razočarao. Pistom prestižne revije prošetala se i lepa Antonina Petković, jedna od najuspešnijih srpskih manekenki.
Valentino Garavani bio je inspirisan ruskim etno-motivima, što ne bi trebalo da čudi uzme li se u obzir da su konzumenti visoke mode mahom dobrostojeće dame iz Rusije.
“Nedelja visoke mode” po tradiciji je okupila impresivan broj slavnih gostiju. Famozne prve redove okupirali su svi čije ime nešto znači u modnoj industriji, od Ane delo Ruso i nezaobilazne Ane Vintur, do zvezda šou-biznisa. Lagerfeldov šou nije propustila glumica Kristin Stjuart, “Diorov” Natali Portman, dok su Gotjeov spektakl, između ostalih, gledali Katrin Denev, Dita fon Tiz i kontroverzna Končita Vurst.

Piše: Nikola Golubović; Life Content

Foto: Getty Images

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin