Rade Šerbedžija: Ne znam gde je moja kuća

Rade Šerbedžija: Ne znam gde je moja kuća

Autor: | 13/03/2015

0


Glumac, režiser, pesnik i pevač, Rade Šerbedžija, koji se početkom devedesetih preselio u Ameriku, gde je izgradio holivudsku karijeru, pre nekoliko godina vratio se u Hrvatsku. Na pitanje zašto je odlučio da napusti holivudsku farbiku snova o kojoj sanjaju mnogi glumci, svestrani umetnik je za "Večernje novosti" rekao:
- Zaželeo sam se Jadranskog mora, prijatelja i hteo sam da moje mlade kćeri učvrste vezu sa jezikom i mentalitetom svog naroda. Zaželeo sam se i svojih gradova u kojima sam odrastao, publike, za koju pevam na tradicionalnim novogodišnjim koncertima u Beogradu, Novom Sadu, Zagrebu, Puli i Ljubljani.
Mada je njegova sadašnja adresa u Rijeci, legendarni glumac priznaje da se nigde ne oseća kao kod kuće, ni u Americi, ni u Evropi.
- Gde je moja kuća? Ne znam. Na jednom zgarištu u Lici, u napuštenoj ulici u Vinkovcima, na četvrtom spratu "Braće Kavurića" u Zagrebu, gde više ne stanuju ni moje stvari. Stanujem na četvrtom spratu u lepoj kući u Rijeci. Iznad pijace i sasvim simbolično baš preko-puta pozorišta. Nemam ja više kuće. To su sada samo stanovi u nekom stranom svetu i životu koji zajedno sa mojom Lenkom, moje petoro dece i troje unuka, živim poslednjih 25 godina - odgovorio je Šerbedžija.

Izvor: Novosti
Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin