Marijana i Alen Islamović: Porodični odmor u Livinju

Marijana i Alen Islamović: Porodični odmor u Livinju

Autor: | 16/03/2015

0


U životu muzičara Alena Islamovića, koji je obeležio rok scenu osamdesetih godina, kada je sa grupom “Bijelo dugme” harao bivšom Jugoslavijom, došao je period kada najviše uživa u trenucima provedenim sa porodicom, suprugom Marijanom i kćerkama, dvadesetosmogodišnjom Unom i osam godina mlađom Larom. Trenutno u njihovom domu vladaju posebna radost i uzbuđenje zbog venčanja starije kćerke.
- Bez obzira na to što Una već godinu dana živi sa suprugom, ona je svaki dan sa nama. Ako ne dođe, svaki dan se čuje sa majkom, poverava joj se, dele iskustva i razmišljanja. Često nisam bio tu u njenom detinjstvu i odrastanju, pa sada na svaki njen poziv otrčim kod nje da joj pomognem i budem tu za nju kao otac. Naša kćerka će nastaviti da često bude sa nama, Una je devojka koja voli porodicu. Ona je prekrasna žena i mislim da će biti i odlična majka i da će zajedno sa mužem uspeti u životu.
Iako Una još nije u drugom stanju, ponosni otac ne krije da već razmišlja o tome kako će se osećati kada na svet dođe njegovo prvo unuče.
- Neminovno je da postanem deda, svi prijatelji mi kažu da je to neobjašnjiv osećaj, ali moram da sačekam to iznenađenje pa da vidim kako izgleda. Kada se desi, videću kako ću se postaviti. U svakom slučaju, kada dođe taj trenutak, shvatiću da je prošlo jako mnogo godina otkako sam zasnovao porodicu i dobio divnu decu koja sada imaju svoje naslednike - kaže Alen, osvrćući se na značaj koji porodica ima u njegovom životu.
- Porodica je bogatstvo, kad pogledam neke moje kolege koje imaju po tri, četiri braka iza sebe i rasutu porodicu po celom svetu, ja sebe smatram srećnim jer sam to sačuvao. Nije to neka mudrost, ali treba samo malo bolje iskoristiti mozak i pamet i to može da funkcioniše. Moja žena me nikada nije špijunirala, jer je imala puno poverenje u mene i znala je da se ja njoj uvek vraćam, kao što sam i činio. Samo je potrebno da postoje poverenje i ljubav prema porodici. Ako čovek beži od porodice i stalno putuje, onda on ima strah od toga. Ja sam uvek žurio da se vratim kući. To je bila baza koja me punila snagom. Sve ono što sam gubio na koncertima i na putovanjima ja sam u porodici tražio kao oslonac. Jedan sam od retkih koji je sve ovo prošao, a uspeo je da sačuva brak i porodicu. Imam jedan brak, a ne pet, tako da smatram sebe uspešnim čovekom.

Neposredno pred jedan od najvažnijih događaja u porodici Islamović po običaju su otišli na zimski odmor. U turističkom centru Livinjo, na granici Italije i Švajcarske, uživali su u zimskim čarima i napunili "baterije" pred predstojeće događaje, kako na privatnom, tako i na poslovnom planu.

- Drugu godinu zaredom odlazimo u skijaški centar Livinjo. To je jako lepo mesto gde odlazim sa celom porodicom i prijateljima. Volimo da skijamo, ali i da se zabavljamo uz gitaru, izlazimo i sve se pretvori u vrlo lepo druženje i dobar odmor. Obožavam skijanje, moja supruga i ja već trideset godina uživamo u tom sportu. Naučili smo i stariju i mlađu kćerku, jer je interesantno samo ako skija cela porodica. Ako nije tako, odmah se pokvari štimung - priča Alen, koji će u narednom periodu nastaviti da nastupa sa Goranom Bregovićem.
- Sa Bregovićem imam još dosta koncerata u regionu. Planiramo šest, sedam nastupa u Hrvatskoj, kao i u Srbiji, leto je već rezervisano za Pulu, a posle toga imaćemo i mini-turneju u Americi. Već u martu putujemo u Roterdam, gde nikada do sada nismo nastupali.
Svoj uzbudljivi rokerski život Alen je opisao u knjizi "Moja dolina sećanja", posle koje će verovatno uslediti i druga.
- Knjigu sam završio, pisao sam je godinama i zove se "Moja dolina sećanja". Ona opisuje priču mog života osamdesetih godina, pa sve do velikih koncerata kada se "Bijelo dugme" ponovo okupilo sa svim članovima i pevačima i kada smo napravili tri velika koncerta, u Sarajevu, Zagrebu i Beogradu. Tu se knjiga završava, ali mi predlažu da napišem i nastavak, iako već sad ima oko trista četrdeset stranica. Trebalo bi da se piše drugi deo, pa razmišljam da u njemu opišem ovo što sada radim sa Goranom Bregovićem.
Na kraju razgovora pedesetosmogodišnji muzičar osvrnuo se na ljubav prema sportu, koja mu pomaže da bez obzira na godine bude u odličnoj formi:
- Sportski sam tip i ja i danas igram tenis, imam svoj teniski klub u Bihaću, tako da kad nemam koncerte putujem sa svojim klubom na turnire. Ceo život sam u sportu, nisam ulazio u vode droge, alkohola ili nekih drugih poroka.

Piše: Zvezdana Milovanović; Life Content
Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin