Ministarka Jadranka Joksimović dobitnica nagrade "Duga"

Ministarka Jadranka Joksimović dobitnica nagrade "Duga"

Autor: | 15/05/2015

0

Ovogodišnja nagrada "Duga" za doprinos borbi protiv homofobije i transfobije i poboljšanju položaja LGTB popularcije u Srbiji otišla je u ruke Jadranke Joksimović, ministarke bez portfelja zadužene za evropske integracije. Njoj je na svečanoj dodeli upriličenoj u Skupštini grada Beograda nagradu uručila prošlogodišnja dobitnica Tanja Miščević, šefica pregovaračkog tima Srbije sa EU.
Ove godine u žiriju su bili predsednic aUNS-a Ljiljana Smajlović, novinarka „B92“ Ivana Konstantinović, novinar "N1" Nikola Radišić, novinarka nedeljnika "Vreme" Jovana Gligorijević, programski direktor "Instituta za digitalne komunikacije" Boris Trivan, predsednik "Gej lezbijskog infocentra" Predrag Azdejković, koordinatorka "Labrisa" Jovanka Todorović i aktivistkinja "Gej strejt alijanse" Milica Radović.
Pored dobitnice, prisutnima su se nakon uručenja obratili i ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi, koji je i počasni član "GSA", šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport, kao i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.
Nagradu je ustanovila "Gej strejt alijansa", a dodeljuje se treću godinu za redom, povodom 17. maja Međunarodnog dana borbe protiv homofobije.

Piše: Deana Đukić; Life Content
Foto: Boško Karanović; Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još