Petra Cvijić oslobođena optužbi za izazivanje saobraćajne nesreće

Petra Cvijić oslobođena optužbi za izazivanje saobraćajne nesreće

Autor: | 29/05/2015

0

Drugi osnovni sud oslobodio je optužbi bivšu voditeljku RTS - a Petru Cvijić zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Slobodan Bajić (73), piše "Blic".
Oslobađajuća presuda usledila je nakon pozivanja na nalaz saobraćajnog veštaka koji je naveo da pokojni Bajić nije prelazio ulicu na pešačkom prelazu kao i da je ispred vozila Petre Cvijić izašao ispred autobusa. Po oceni veštaka zbog ovih okolnosti Petra Cvijić mogla je da izbegne pešaka samo u slučaju da se kretala 20 km na sat što je nemoguće. Ovo je druga prvostepena presuda, a ranijom je takođe uz brojne kontroverze na suđenju voditeljka oslobođena krivice zbog nedostatka dokaza. Apelacioni sud je ovu odluku tada ukinuo i vratio na ponovno suđenje.
Petra Cvijić optužena je da je u januaru 2012. godine u Vodovodskoj ulici u Beogradu vozeći "Opel korsu" pregazila Slobodana Bajića (73) koji je od zadobijenih povreda preminuo u Urgentnom centru. I dalje nije poznato da li će na ovu presudu biti uložena žalba s obzirom na to da oštećena porodica Bajić u ponovljenom postupku nije imala advokata.

Autor: Life Content

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: Petra Cvijic