Princ Karl Filip i Sofija Helkvist: Sve je spremno za kraljevsko venčanje

Princ Karl Filip i Sofija Helkvist: Sve je spremno za kraljevsko venčanje

Autor: | 12/06/2015

0

Švedski princ Karl Filip venčaće se sa svojom izabranicom Sofijom Helkvist za tačno mesec dana. Nekadašnja manekenka sutra će izgovoriti sudbonosno "da" sinu kralja Gustava XVI i kraljice Silvije u kapeli kraljevske palate u Stokholmu, na istom mestu na kojem se ranije venčala njegova mlađa sestra, princeza Madlen.
Tridesetpetogodišnji princ u vezi je s Helkvistovom od 2009. godine. On je treći u redu za nasleđivanje švedskog trona posle starije sestre Viktorije i njene kćerke princeze Estel.

Tridesetogodišnja Sofija, poznata po zaraznom osmehu i razmaku između zuba, poreklom je iz građanske porodice, a iza sebe ima burnu prošlost, piše "Tanjug". Kada joj je bilo 20 godina pozirala je za muški magazin "Slic", a 2005. učestvovala je rialitiju "Rajski hotel", u kome su se oskudno odeveni takmičari međusobno nadmetali ko će poslednji biti izbačen iz luksuznog letovališta.
Probušeni pupak i tetovaže "krase" telo buduće princeze, rođene u gradiću Alvadalen u Švedskoj, iz kojeg se odselila 2005. i otišla u Njujork. U "Velikoj Jabuci" je studirala računovodstvo, radila kao instruktorka joge i konobarica.
- Ne žalim ni zbog čega. Sva ta iskustva su me učinila osobom kakva sam. Danas, ne bih napravila iste izbore u životu - poručila je ona u dokumentarcu o kraljevskoj porodici, emitovanom na švedskoj televiziji.
Takođe, bila je angažovana i na polju humanitarnog rada. Zajedno sa svojim prijateljem 2010. godine pokrenula je "Projekat igralište" kako bi pomogla ugroženoj deci u Južnoj Africi, ali je taj posao napustila da bi se posvetila svojim dužnostima kao buduće princeze.

Švedski mediji otkrili su 2010. njenu vezu sa princom Karlom Filipom (36), sinom Gustava XVI i kraljice Silvije i trećem po redu za presto iza starije sestre princeze Viktorije i njene trogodišnje kćerke princeze Estel.

Budući supružnici, poznati po sportskom načinu života, sebe prikazuju u javnosti kao moderne i otvorene članove kraljevske porodice, koje je moguće sresti dok trče ili šetaju ulicama prestonice i jedu picu.

Autor: Hellomagazin.rs
Foto: Guliver / Splash

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin