Vlado Georgiev: Inspirativna poseta Kosovu i Metohiji

Vlado Georgiev: Inspirativna poseta Kosovu i Metohiji

Autor: | 19/06/2015

0

Posle prvog koncerta u Gračanici, Vlado Georgiev ostao je na Kosovu i Metohiji.
- Čovek sam koji vrlo poštuje i voli crkvu i naše svetinje, i tim pre zadovoljstvo je još veće što sam imao priliku da obiđem manastire Gračanicu, Visoke Dečane i Pećku patrijaršiju - rekao je jedan od najpoznatijih muzičara u regionu, posle koncerta koji je u četvrtak uveče održao u Gračanici, u okviru "Vidovdanskih svečanosti".
Uprkos kišnom vremenu, Georgiev je ispred gračaničkog Doma kulture puna tri sata uveseljavao fanove svojim hitovima, a koncert je započeo pesmom "Reci ne ili reci da" sa poslednjeg albuma.

- Prvi put sam svirao na Kosovu i Metohiji i osećaj je odličan. Nisam razmišljao o strahu, zašto bih, ovo je naša zemlja - odgovorio je popularni Barba na pitanje da li se bojao za svoju bezbednost prilikom dolaska na Kosmet.
Novljanski kantautor oduševljen je reakcijom publike i sigurno će ponovo doći na KiM. Što se tiče manastira, Georgiev tvrdi da nikako ne bi propustio obilazak tih svetinja.
Na pitanje kakvi su mu planovi za leto, Georgiev kaže da priprema koncerte u Crnoj Gori i Makedoniji. Osim tradicionalnog nastupa u Herceg Novom, gde će se i odmarati, pregovara oko svirki u regionu i inostranstvu.
- U utorak 23. juna u Domu omladine Beograda održaću humanitarni koncert za lečenje književnice Isidore Bjelice. Znam da je bolesna i nema sredstava za lečenje, zato želim da joj pomognem. Pojedinac ne može ništa, ali zajedno možemo sve - izjavio je Vlado za "Novosti".

Autor: Hellomagazin.rs
Foto: Vlado Georgiev / Twitter

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: Vlado Georgiev