Ekipa filma "Enklava" na crvenom tepihu u Moskvi

Ekipa filma "Enklava" na crvenom tepihu u Moskvi

Autor: | 21/06/2015

0


Svečanoj ceremoniji otvaranja 37. Međunarodnog filmskog festivala u Moskvi, pored velikog broja uglednih gostiju iz celog sveta, prisustvovala je ekipa srpskog filma "Enklava".

U prelepom i glamuroznom ambijentu crvenim tepihom prošetali su reditelj i scenarista Goran Radovanović, glavni glumci Filip Šubarić, dečak sa Kosova i Metohije i Anica Dobra, zatim glumci Milena Jakšić i Rastko Janković, scenograf Vladislav Lašić, kao i srpski koproducenti Jasenka Jasniger Radovanović i Miroslav Mogorović, saopštio je juče beogradski producent "Art i popkorn".

Svečana šetnja crvenim tepihom, u petak uveče, propraćena je ogromnim interesovanjem medija i fotoreportera. Na kraju defilea, srdačno je, uz zagrljaj, ekipu filma dočekao direktor i domaćin festivala Nikita Mihalkov.
Naš film imao je već projekciju za novinare na kojoj se okupio veliki broj predstavnika sedme sile, a reakcija je bila, sada već uobičajena za "Enklavu", krajnje emotivna i pozitivna. Bilo je tu i suza i aplauza, zaista retko viđena scena, kada su novinari u pitanju.

U okviru konferencije za medije, upriličene odmah posle projekcije, koja je propraćena sa ogromnim interesovanjem bilo je postavljeno pregršt pitanja, od onih vezanih za samo snimanje filma, za poruke i tematiku, do političkih pitanja srpsko-albanskih odnosa. Bila je to veoma zanimljiva, otvorena i srdačna konverzacija.
Ekipu ovog filma preksinoć je ugostila i Ambasada Republike Srbije u Moskvi, dodaje se u saopštenju.
Posle jučerašnjeg otvaranja takmičarskog programa, zakazane su još dve projekcije u okviru festivala, koji traje do 27. juna.

Izvor: Agencije
Foto: Guliver / Getty Images; Enklava / Facebook

Komentari (0)

Loading
Marija Milenković hellomagazin
Tagovi:

Pročitajte još