Željko Bebek progovorio o pravom razlogu za napuštanje "Bijelog dugmeta"

Željko Bebek progovorio o pravom razlogu za napuštanje "Bijelog dugmeta"

Autor: | 20/07/2015

0

Željko Bebek, po mnogima najbolji pevač "Bijelog dugmeta", konačno je otkrio zbog čega je napustio jedan od najpopularnijih bendova u bivšoj SFRJ.

- Iz Bijelog dugmeta otišao onog dana kad je Goran odlučio da svoje političke stavove gura kroz muziku. Dakle, ja sam otišao korak pre toga. Zašto bih ja sad išao na pozornicu na kojoj je jedna politička propaganda s kojom se ne slažem. Na kraju krajeva, ako se i on sam žali da je jednom prilikom zajeban jer je noć kad je trebalo da zaradi velike pare morao da svira Titu, kako je moguće da sad na koncertima koketira s Titom. Dakle ta stvar koja mi se ne sviđa bila je moj kamen spoticanja da nešto napravimo zajedno. Ali na kraju su ipak odgovorili da sam im preskup, da njima moj nastup neće trebati - otkrio je Bebek.

Pevač je čvrsto odlučio da više nikada neće zajedno na pozornicu sa Bregovićem:

- Ne, ne nastupamo i nikad više nećemo zajedno biti na pozornici. Dakle ni u Zagrebu, ni u Rijeci, ni u Splitu, ni bilo gde na svetu. Naravno da to ne predstavlja moj raskid s muzikom koju smo mi stvarali jer sam celog sebe u tu muziku dao deset godina. Uneo u one pesme koje je on možda znao da napiše, ali ih nije mogao otpevati. Uvek mu je neko trebao da ga tumači - objasnio je Bebek.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Željko Bebek / Facebook hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti