Da li se kaže Džiboni ili Điboni!?

Da li se kaže Džiboni ili Điboni!?

Autor: | 24/10/2015

0


Pop kantautor Gibonni pred koncert 30. oktobra u dvorani "Čair" u Nišu odgovora na pitanje koje muči brojne njegove fanove: da li se pravilno izgovara Džiboni ili Điboni?

- Još nisam odlučio da li je Dž ili Đ. Mi Dalmatinci na pravimo baš neku razliku kod izgovora - kaže Zlatan Stipišić-Gibonni. Zato ime glasi - kako ko izgovori.

Stipišiću je prvobitni nadimak Džibuti, kao klincu dao jedan komšija pomorac, koji je bio u afričkoj državi Džibuti, zbog njegovog preplanulog tena i kosookih crta lica koje je povukao na dedu, koji je kao pripadnik Bele garde došao sa Kavkaza iz Rusije nakon Oktobarske revolucije.

- Džibuti me je zvalo možda dvadesetak ljudi. Dominantan nadimak mi bio Muco jer sam mucao. Mi u Dalmaciji ljude ne zovemo po imenima nego po manama. Ako imaš naočare uvek ćeš biti Ćoro. Kad mi je narasla kosa bio sam Droga - priseća se Stipišić.

Kada je u jednom trenutku odlučio da ima svoj bend javila se ideja da se nazovu "Gibo i oni", pa otud sadašnje Gibonni, jer "dobro je zvučalo".

Gibonni će održati prvi koncert u karijeri u Nišu 30. oktobra (20:00) u hali "Čair", gde najavljuje "best of repertoar". Specijalni gost biće gitarista Vlatko Stefanovski.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Danny Clifford
Tagovi: dziboni gibonni