Kaliopi Bukle: Kada se okrenem oko sebe vidim više tuge nego radosti

Kaliopi Bukle: Kada se okrenem oko sebe vidim više tuge nego radosti

Autor: | 06/11/2015

0


Makedonska pop diva i, po mišljenju mnogih, jedan od najboljih ženskih vokala u regionu, Kaliopi Bukle, posle uspešnog i dalje aktuelnog albuma "Melem", obradovala je obožavaoce novim singlovima. Numerama "Poželi", "Moj dom" i "Jutro" pevačica moćnog glasa i neverovatne energije vratila se na scenu u njoj svojstvenom stilu. Do kraja godine objaviće i album, a u toku priprema za turneju po regionu, za "Novosti" otkriva zašto joj je bilo teže da preživi nego da otpeva baladu "Jutro" i kako izgleda njen idealan početak dana.

- Pesma "Jutro" je više od numere, nešto što sam doživela i preživela. Sve je utkano u tekst i kompoziciju i baladi sam u potpunosti prišla kao pevač. Mada je bilo teško osetiti to jutro, moj zadatak je da ga prepričam publici, što je mnogo lakše nego preživeti ga.

Kako izgleda vaš savršen početak dana?

- Najlepša su ona jutra koja nam se retko dešavaju. Posmatranje buđenja dana i trenutak kada noć iznedri jutro su idealan pejzaž. Sve što se vezuje za početak je nešto što se rađa, a jutro utiskuje najveću nadu.

Po kojim kriterijumima birate pesme?
- Važno mi je da u svakoj pronađem deo sebe. Znam da neću pogrešiti kada me u prvom trenutku nešto natera da pevam, ili probudi emociju koju ne mogu da kontrolišem. Prava pesma je ona koja u meni izaziva smeh, plač ili dečju radost, to uvek i publika oseti.

Pored glasa, zaštitni znak vam je i osmeh. Da li je u ovim teškim vremenima izazov nasmejati ljude?
- Kada se okrenem oko sebe, zaista vidim više tuge nego radosti. Svakodnevica nam donosi različite nevolje, neljudskost, nesuglasice i sve to stvara haos u čoveku. Presrećna sam što radim plemenit posao i širim pozitivnu energiju. Muzika mi pomaže da pronađem sve svetle tačke i s osmehom koračam kroz život.

Čemu dugujete mladoliki izgled?

- Zaslužni su geni i muzika. Kao tinejdžerka izgledala sam starije, a sada, u zrelijem godinama, mlađe. Nadam se da će me ovakva energija još dugo služiti, osećam se i bolje i mlađe nego ikad ranije.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Hello! hellomagazin

Pročitajte još