Sloboda Mićalović o roditeljstvu: Sa blizancima moraš da budeš stroži, jer si u manjini

Sloboda Mićalović o roditeljstvu: Sa blizancima moraš da budeš stroži, jer si u manjini

06/12/2015

0

Sloboda Mićalović (34) poslednje dve godine podredila je snimanju filma "Na mlečnom putu" reditelja Emira Kusturice. Ipak, nije dozvolila da porodica zbog toga trpi i svaki slobodan trenutak koristi kako bi bila sa svojim suprugom Vojinom Ćetkovićem (44) i ćerkicama bliznakinjama Milom i Verom (6). Iako bi mnogima takav način života bio izuzetno naporan, ona je sve izazove prihvatila s osmehom na licu, pa je tako uz ovaj ozbiljan projekat snimila seriju "Čizmaši", ali i igrala u pozorišnim predstavama. Kraj 2015. godine doneće joj i završetak snimanja Kusturičinog filma.

Veoma ste poslovno angažovani, kako uspevate da uskladite privatni i poslovni život, izgledate kao jaka žena koja je u duši veoma emotivna?

- Bilo je tu svačega i čini mi se da sam razdvojenost gore podnela od mojih ćerki. Nije lako, jer nisam snimala u Srbiji nego u Trebinju i bili smo daleko. Priznajem da je moja ekipa imala razumevanja za to, tako da me nisu držali predugo. Često sam dolazila kući, ali bilo je veoma teško. Dešavalo se da dođem kući misleći da ću moći da se zadržim tri dana, ali ubrzo me vrate jer je lepo vreme za snimanje. Ćerke imaju po šest godina i sve su tako zrelo iznele. Dešavalo se da zaspimo zajedno i kada hoću da se izvučem iz kreveta, one me uhvate za ruku i ne dozvoljavaju mi. Snimale su pesme na Vojinov telefon i slale mi ih, tada mi je bilo veoma teško. Nije jednostavno biti majka i glumica u Srbiji. Publika vidi lepšu stranu našeg posla, a sve ovo drugo treba izdržati. Uz pomoć mojih roditelja koji su bili tu da ih zabave i okupiraju, kao i Vojina, jer ja nisam poznata kao žena koja hvali svog muža po novinama, ali zaista ne mogu a da se ne osvrnem na to koliku sam podršku i razumevanje imala, kao nikada u životu.

Kao i sve devojčice, tako i vaše ćerkice verovatno imaju poseban odnos sa ocem, kako izgleda njihovo druženje?

- Uvek su imali odnos u kom je on autoritet. Sada i ne može da bude drugačije jer su bile dugo bez mene pa su se više približile tati, što je prirodno i normalno. Ali, pošto sam i ja uvek bila bliska sa svojim ocem, meni je to divno. Uživam da gledam kako njih troje zajedno provode vreme, imaju svoje igre, a ja sa strane gledam i uživam. Vezale su se za njega i kada ja dođem, zbune se jer žele da podele ljubav, a ne znaju kako da to urade. Mislim da smo jedna zdrava porodica koja je uspešno prevazišla ovaj period zbog ritma koji nam je bio poremećen. S obzirom na to da je Vojin taj koji je držao sve pod kontrolom, iz ovoga će izaći neoštećene. Ja sam od onih majki koje smatraju da je bolje provesti dva sata kvalitetno sa decom nego 24 bez veze.

Da li ste strogi kao majka?

- Jesam. Sa blizancima je to drugačije, naprosto moraš da budeš malo stroži jer si u manjini – njih dve protiv mene jedne. S druge strane sam i blaga. Drugarice smo, izgradile smo dobar odnos i slobodne su da mi kažu ako su nešto pogrešile.

Da li vi i suprug odvajate vreme koje je predviđeno samo za vas?

- Apsolutno. Kada ovako mnogo radimo, naravno da to nije tako često, ali umemo da otputujemo i sami. Sada se to svelo na dva puta godišnje kada negde idemo bez njih. Mada, sada su već velike i možemo s njima svuda da idemo i da nam bude lepo. Takođe, moj suprug i ja često sami izađemo sa svojim društvom. Recimo, Vojin voli da peca sa Vanjom Grbićem, a ja izlazim sa kumovima. Naše slobodno vreme često provodimo u vikendici. To nam je odlična baza u koju nam dolazi društvo, tada zovemo muziku, pravimo večeru i osvanemo do jutra.

Da li vam prija taj beg iz gradske sredine i boravak u prirodi?

- Prija mi boravak u vikendici. Vojin i ja volimo prirodu, a tako vaspitavamo i decu. Tamo često odlazimo, čak sam i ja počela da pecam sa svojim suprugom, Vanjom Grbićem i njegovom ženom Sarom. Dobro nam ide... Mislim da tako možemo da očuvamo sebe u ovom vremenu u kom živimo. Često smo na Dunavu, odlazimo na more, planinu... Po novinama se pisalo kako hoćemo da se odselimo iz grada, ali to nije tačno.

Na koji način uspevate da održite skladnu bračnu zajednicu sve ove godine?

- Mislim da nikome nije jednostavno da održi brak i tu je potrebno da ozbiljno ulažete jedno u drugo, mnogo strpljenja i razumevanja. Imam tu sreću da je Vojin stariji od mene deset godina i u odnosu na mene mnogo je mirniji i strpljiviji. On je taj koji često smiruje neku situaciju. Živiš sa cimerkom pa se posvađate, a kamoli u braku. Naš je stabilan, nimalo nije dosadan, blago je napet i uzbudljiv, a ja to volim i da je drugačije, bilo bi mi dosadno. Ako se dve osobe nađu, kada je brak sklopljen iz ljubav i Bog vas pogleda da ste jedno za drugo, onda ide mnogo lakše. Danas nije lako danas opstati u ovom ludilu gde svi jurimo za najosnovnijom egzistencijom. Veoma je teško u sve to udenuti ljubav i ne biti umoran za sve te stvari, ali uz razumevanje supružnika postaje mnogo lakše.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Hello!/Bojan hellomagazin

Pročitajte još