"Rat" Gorana Bregovića i Željka Bebeka oko pesama

"Rat" Gorana Bregovića i Željka Bebeka oko pesama

Autor: | 11/12/2015

0

Goran Bregović je zabranio Željku Bebeku izvođenje njegovih pjesama s tamburaškim i simfonijskim orkestrom.

Bebek i producent njegovih koncerata u Beogradu i Zagrebu, Tomislav Kašljević, uzeli su Bregovićeve pesme bez njegove dozvole i preradili su ih. Nisu tražili od Bregovića dopuštenje za izmenu aranžmana legendarnih hitova kao što su "Selma", "Da sam pekar", "Na zadnjem sjedištu moga auta", "Sve će to, mila moja" i brojnih drugih koje je Bebek u novembru pevao pred publikom u zagrebačkoj dvorani "Vatroslav Lisinski" i u beogradskom Sava centru.

- Grozno bi bilo da u ovim godinama počnem da se prepucavam po medijima - kratko je komentarisao Bregović.

Nakon što su saznali da će pevač povodom proslave 40 godina od izlaska prvog albuma "Bijelog dugmeta" preraditi aranžmane Bregovićevih pesama na koje polaže autorska prava, Bregovićevi pravni zastupnici su upozorili direktora KD "Vatroslav Lisinski" Dražena Siriščevića o zabrani izvođenja pesama koje je napisao Bregović.

Siriščević ih je uputio na organizatora koncerta Kašljevića, kojem je iznajmio dvoranu, a Kašljević je čitavu stvar ignorisao, piše portal 24sata.hr.

- To su gluposti. Sve se događa samo zato što su Bregovićevi ljudi vršili pritisak na mene i na Bebeka da ponovo napravimo turneju s Bregovićem, ali su nudili Bebeku sitne pare, zbog čega ih je on odbio - rekao je Kašljević.

Dodao je i da Bregović ne može da zabrani Bebeku pevanje "Dugmetovih" pesama u izmijenjenom aranžmanu prilagođenom za simfonijski i tamburaški orkestar, jer je Bebek u takvom aranžmanu snimio CD početkom godine.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Hello!, promo hellomagazin

Pročitajte još