Haris Džinović: Danas bi svako da se bavi muzikom

Haris Džinović: Danas bi svako da se bavi muzikom

Autor: | 15/12/2015

0

Haris Džinović kaže da je redosled pesama veoma važna stavka za svaki nastup.

- Pre 15-ak godina zvao me jedan novinar sa radija, pa mi kaže - držim u ruci tvoj originalni CD i jedan piratski, a na njemu je izmešan redosled. Reci mi, koliko je važan redosled pesama? Ostao sam sat vremena sa njim u razgovoru, objašnjavajući koliko je to važno. Redosled pesama za koncert mora da bude kao podmazan, apsolutno kontinuiran, mora da bude u krešendu - kaže Haris Džinović.

Popularni pevač kaže da je danas jako teško napraviti dobru pesmu, kao i da bi svako danas da se bavi muzikom.

- To je loto, danas je kriza i teksta i muzike, vrlo je teško doći do dobre pesme. A, zavladala je i hiperprodukcija, pa bi svako da se bavi muzikom. I može svako da se bavi muzikom, ali studijski. Jer, kad uđeš u studio mogu da te izrežu na sitne komadiće, vokal doteraju da bude perfektan. Ali, taj pevač nije dorastao tom snimku, jer je sve to prividno i tehnički napravljeno. Treba se popeti na binu i otpevati uživo, a to je već nešto drugo.

Džinović kaže da mu je jako teško da kaže koja mu je najdraža pesma, jer ih, osim na koncertima, ne voli da sluša.

- Uglavnom ne slušam svoje pesme, jedino kad sam na stejdžu, onda sam zaista sa njima. U kafani ili u nekom drugom prostoru, kada sam sa prijateljima, ne volim da slušam svoje pesme i ne volim da ih pevam. Tada više volim da pevam i slušam neke drugu muziku.

Kada se pomene ima Harisa Džinovića, prva asocijacija je kafana i kafanski život. Popularni pevač kaže da je svojevremeno u Parizu kupio lokal kako bi imao gde da pije i posle fajronta.

- Kafanu u Parizu sam kupio sa jednim prijateljem pre 18 godina, a nakon dve -tri godine smo je prodali, jer je lokal "pao na glavu", pošto niko ništa nije plaćao! A, kafanu smo kupili jer su nas na fajrontu terali konobari, pa sam rekao tom kolegi - hajmo da kupimo kafanu, da imamo gde da pijemo ko ljudi!

Haris Džinović je najavio humanitarni koncert za Jadranku Stojaković, zajedno sa Željkom Joksimovićem, a ovaj nastup biće održan u januaru naredne godine.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Hello! hellomagazin

Najnovije vesti