Ćerka Đorđa Balaševića: Dečko me je šamarao, a ja sam zbog sramote ćutala

Ćerka Đorđa Balaševića: Dečko me je šamarao, a ja sam zbog sramote ćutala

Autor: | 19/12/2015

0

- Dugo me je bilo sramota da pričam da sam doživela psihičko i fizičko zlostavljanje od partnera. Ali više nije. O tome mora da se govori - počela je svoju ispovest rediteljka Jelena Balašević, ćerka Đorđa Balaševića, koja je bila pre tri godine žrtva partnerskog nasilja.

Nikada nije ni pomislila da je s nekim ko bi mogao da je povredi i da bude nasilan prema njoj.

- Prvo je počelo psihičkom torturom. Vređanjem. Što sam duže bila s njim, svađe su prerasle u gurkanja, odgurivanja. Sve dok nije pao prvi šamar - priseća se Jelena, koja je s nasilnikom bila u vezi skoro dve godine.

Posle prvog šamara, priređen joj je scenario kao i kod drugih nasilnika. Plakanje, kukanje, izvinjavanje i obećanje da se to nikada više neće ponoviti.

- E, u tome je caka. To je ta rečenica na koju većina žena popusti i oprosti. Ali nasilje se uvek ponovi. Ako se to jednom desi, desiće se i drugi put. I tako unedogled ukoliko ćutit. Imala sam sreću pa sve što sam deživljavala nije trajalo dugo. Naredna dva šamara bila su mi dovoljna da pokupim svoje stvari i odem iz te veze - priča mlađa ćerka Đorđa Balađevića.

Vrlo mali broj žena nije spremno da podeli svoja iskustva s javnošću, strahujući da će time izazvati još veći gnev nasilnika.

- Sramota. To je jedino što sam osećala nakon svega. Međutim, o tom se mora otvoreno pričati jer je to nešto što povezuje mnogo žena. I, naravno, svakome to može da se desi, nema to veze sa obrazovanjem ili profesijom- priča Jelena.

Obično se iz takvih veza ne izlazi lako jer ona druga strana ne pušta. U većini slučajeva, nasilni partneri su sebični i misle samo na sebe.

- Kada sam ga ostavila, pojedini prijatelji su znali moj problem. U tom trenutku sam imala njihovu podršku. Sve je stvar odluke i niko vas ne može spečiti. Njega od tada više nisam videla, niti znam kako se ponaša prema novoj partnerki. Nisam ga prijavila jer zbog sramote nisam to htela da radim - rekla je Jelena.

Jelena se porodici i prijateljima požalila tek kada je sve prošlo. Kada ga je napustila.

- Bili su ljuti na mene što im nisam ranije rekla i što nisam ranije otišla od njega. I imali su pravo jer, nažalost, uvek neko drugi vidi bolje šta se dešava u vezi nego sami partneri. Ali upravo nisam od sramote koju sam osećala- iskrena je Jelena.

Komentari (0)

Loading
, Foto:printscreen hellomagazin

Najnovije vesti