Branko Đurić Đura: Od posla glumca jedino je teži posao glumice

Branko Đurić Đura: Od posla glumca jedino je teži posao glumice

Autor: | 10/01/2014

0

Bosanski glumac Branko Đurić Đura, koji skoro dve decenije ima stalno prebivalište u Ljubljani, jedan je od omiljenih umetnika na prostoru bivše Jugoslavije. Zahvaljujući nespornom talentu, ovaj pedesetdvogodišnjak imao je priliku da sarađuje i sa velikim holivudskim zvezdama poput Anđeline Džoli i Kolina Farela, a poslednjih meseci često boravi u Beogradu, zbog novih poslovnih izazova. Nedavno je imao veoma uspešan koncert sa svojom grupom "Bombaj štampa". Zatim je boravio u našoj prestonici zbog promocije nove reklame za "Jaffa" biskvit, a publika će imati priliku da ga gleda i u drugom nastavku filma "Montevideo, Bog te video" čija je premijera zakazana za januar.
- Volim da dolazim u Beograd i često sam tu zbog posla, a imam i rodbinu i prijatelje. Uglavnom se kratko zadržim pošto je teško uskladiti sve obaveze, a često dolazim i sa suprugom i kćerkama koje takođe vole ovaj grad - kaže Branko, koji uživa u svom poslu i nikada ne podvlači crtu da bi ustanovio koliko je bio uspešan, jer umetnički posao to ne trpi.
- Nikada ne razmišljam da bi nešto trebalo sumirati. Bavim se poslom koji se ne može brojati kao što u nekim drugim profesijama može da se podvuče crta. U poslu glumca, režisera i muzičara, a ja se bavim svim tim zanimanjima, uvek postoje usponi i padovi. Ne mislim da ću ikad podvući liniju, umesto toga uživam u procesu rada.
U zavisnosti od obaveza posvećen je porodici, prošle godine bio je prebukiran poslovnim obavezama, te je malo vremena provodio kod kuće, dok je u godini na izmaku imao više prilike za uživanje sa najmilijima.
- Prošlu godinu obeležila su stalna putovanja, mnogo sam radio van Ljubljane, pa sam samo mesec dana proveo kod kuće sa porodicom. Ove godine situacija je bila znatno bolja, manje sam bio zaposlen, a imao sam i mnogo obaveza u Ljubljani tako da sam više vremena provodio sa porodicom. Moja supruga Tanja Ribič takođe je često zbog svojih poslova odsutna od kuće, ali nas dvoje lako usklađujemo obaveze. Najlepše nam je kada imamo prilike da radimo zajedno. Ovog leta snimali smo film Srđana Dragojevića "Atomski sdesna", u kome ona igra glavnu ulogu, a i ja imam angažman. Proveli smo mesec dana zajedno na Crnogorskom primoriju, a i kćerke su nas posetile. Iz Ulcinja smo doneli jednog psa koji sada sa nama živi u Ljubljani - govori Đura, koji kaže da mu je uspelo da najstarijeg sina, dvadesettrogodišnjeg Filipa nagovori da odustane od studija glume čime je prvobitno planirao da se bavi i umesto toga odlučio je da studira dizajn.
- Sina sam uspeo da ubedim da ima pametnijih poslova u životu od toga da budeš glumac, dok nisam siguran da će mi uspeti da istu stvar uradim i kod mojih kćerki. Starija Zala ima sedamnaest godina, a mlađa Ela osam i obe žele da se bave istim zanimanjem kao supruga i ja. S druge strane, ja pokušavam da im objasnim da postoji samo jedan posao teži od posla glumca, a to je posao glumice - iskren je uspešni umetnik, čija starija kćerka sledeće godine završava gimnaziju i sprema se za upis studija.
- Zala je već počela da bira fakultet, planira da upiše studije u inostranstvu, tako da će se uskoro odvojiti od nas i, naravno, da će mi to teško pasti - zaključuje Đurić.

Piše: Ivana Nikolić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin