Novak Đoković: Otkriva da je devojka Jelena njegova najveća podrška

Novak Đoković: Otkriva da je devojka Jelena njegova najveća podrška

Autor: | 19/01/2014

0

Do vrhunskih rezultata koje niže prethodnih godina i na kojima mu zavide i znatno starije teniske zvezde doveli su ga težak i trnovit put, upornost, pobednički mentalitet, mnogo mudrosti, malo sreće i nešto “sportskog bezobrazluka i tvrdoglavosti“. I prvi tamnoputi osvajač “Vimbldona” Artur Eš, svojevremeno je izrekao floskulu u kojoj se krije suština neprevaziđenih uspeha - da samo inteligentan igrač može biti šampion, a ostali mogu jednom da naprave iznenađenje ako ih posluži dobar dan.

Novak Đoković je i protekle godine dokazao svoju igračku inteligenciju, ali ne prestaje da iznenađuje. Dok na egzibicionom turniru u Abu Dabiju polako proverava energiju za sezonu koja počinje već prvih dana januara u Australiji, mediji širom planete upoređuju ga sa nezaustavljivom lokomotivom i podsećaju na trenutke kada je postao imperator u tenisu, koji svakom novom pobedom potvrđuje svoju superiornost.

Mladi čovek zbog koga je svetska javnost počela da menja sliku o Srbiji, majstor za pravljenje dobre atmosfere, kako na terenu tako i na mondenskim žurkama, pokazuje da je podjednako dobar i u humanitarnom radu. Dokaz za ovu tvrdnju nije samo titula ambasadora „Unicefa“ već i dobrotvorne večere u organizaciji njegovog fonda, na kojima okuplja najveće zvezde šou-biznisa kako bi zajedno pomogli deci iz ugroženih krajeva naše zemlje.

Posle zasluženog odmora na Maldivima, kvalitetnih priprema i proglašenja za najboljeg sportistu Srbije 2013, Novak je predstavio i novog trenera. Njegov tim sada je jači za nikog drugog do Borisa Bekera, legendarnog Nemca koji je svojevremeno žario i palio teniskim terenima. No, ove sezone očekuje ga još jedan važan, možda i najvažniji meč, jer će konačno stati na „ludi kamen“. Pošto su ga neprestano bombardovali pitanjima ima li nameru da se uskoro oženi, on je 23. septembra zaprosio svoju dugogodišnju devojku Jelenu Ristić. Ispostavilo se da je za taj potez trebalo više hrabrosti nego za finale nekog gren-slema.

- Igram pred ljudima bez trunke treme, borim se za trofeje sa mnogo uzbuđenja i visokog adrenalina, ali ništa slično nisam doživeo. Trenutak kada sam zatražio njenu ruku bio je najteži u mom životu, a osećaj po njenom pristanku da se uda za mene ne može se uporediti ni sa čim što doživljavam na mečevima. Zajedno smo prošli kroz mnogo uspona i padova. Ona je moja najveća podrška i volim je svim srcem. Hvala bogu što smo se upoznali pre nego što sam postigao velike uspehe, jer znam da je ona sa mnom zbog mene, zbog Novaka, zbog klinca koga je srela kada je imao sedamnaest godina. Veridba je bila nešto sasvim prirodno, sledeći korak u našem životu.

Venčanje bi trebalo da se održi na jadranskoj obali, posle „Vimbldona“, mada postoji mogućnost da se jedno drugome zavetuju na večnu ljubav u maju, na Novakov rođendan, po završetku gren-slema u Parizu. Đoković, koji je u „belom sportu“ vladao punu sto jednu nedelju, i izabranica njegovog srca istog dana će se venčati i prema crkvenim i prema građanskim običajima. Ceremonija bi trebalo da se održi ili na „Kraljičinoj plaži“, koja važi za jednu od najlepših na Jadranu, ili u budvanskom hotelu „Maestral“. U svakom slučaju, na venčanju godine ne očekuje se veliki broj zvanica, kao ni poznate holivudske ličnosti s kojima se oboje druže. Slavni teniser organizaciju je prepustio verenici jer smatra da će se ona, s obzirom na iskustvo u tom poslu, bolje snaći od njega. Ali, dotle ima još neke planove. Između ostalog, namerava da ponovo pomrsi račune najvećim rivalima, Nadalu, Federeru i Mareju, i da se tokom sezone vrati na tron.

Piše: Snežana Ilić

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: Novak Đoković