Modni magazin Buro24/7 izvinio se zbog fotografije Abramovičeve supruge

Modni magazin Buro24/7 izvinio se zbog fotografije Abramovičeve supruge

Autor: | 22/01/2014

0


Magazin "Buro24/7" koji je objavio fotografiju na kojoj supruga Romana Abramoviča sedi na crnoj manekenki, izdao je zvanično izvinjenje svima koje su uvredili.

Darija Žukova pozirala je za ruski modni magazin, ali je izazavala buru negativnih komentara i optužena je za rasizam, kao i da je unazadila ceo ženski rod. Iako je zapravo sedela na lutki, to nije umanjilo negativni publicitet.

Magazinu "Buro 24/7" nije preostalo ništa drugo osim da izda zvanično saopštenje.

- Dragi svi, tim magazina "Buro 24/7" bi želeo da izrazi svoje najiskrenije izvinjenje svima koje smo uvredili. To apsolutno nije bila naša namera. Mi smo lično protiv svakog oblika ženske i rasne diskriminacije, i kao i protiv svega što može da naudi nečijim pravima. Mi volimo, poštujemo i ugledamo se na ljude bez obzira na njihovu rasu, pol i socijalni status. Stolica na fotografiji je trebalo da bude samo deo umetnosti, koje je napravio britanski umetnik Alen Džons, a ne kao neka forma rasne diskriminacije. U našim očima svi su jednaki, i sve vas volimo - napisala je na svom Instagramu Miroslava Duma, odgovorni urednik ovog magazina.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti