Kristijano Ronaldo: Emotivan govor tokom uručenja "Zlatne lopte"

Kristijano Ronaldo: Emotivan govor tokom uručenja "Zlatne lopte"

Autor: | 30/01/2014

0

Portugalski reprezentativac Kristijano Ronaldo proglašen je za najboljeg fudbalera sveta u 2013. godini, a izbor za "Zlatnu loptu" okončan je svečanom ceremonijom na kojoj su pročitani rezultati velike ankete. U njoj su učestvovali proslavljeni majstori u kopačkama, selektori i odabrani novinari. Međutim, neki od glasova bili su više nego zanimljivi. Na primer, Lionel Mesi nije dao nijedan poen svom najljućem rivalu, već ih je sve raspodelio igračima "Barselone". Kontroverzni Portugalac nije mu ostao dužan, pa je izbegao da ga pomene u anketi. U svakom slučaju, pošlo mu je za rukom da prekine Mesijevu četvorogodišnju dominaciju. U emotivnom govoru posle preuzimanja "Zlatne lopte", druge u karijeri, prvotimac "Reala" je zaplakao i istakao da mu je životna inspiracija bio njegov sunarodnik, čuveni Euzebio, koji je nedavno preminuo, te je njemu posvetio nagradu. Ronaldo je prve čestitke dobio od verenice Irine Šajk. Prisustvo ruske lepotice na svečanosti u Cirihu celom događaju dalo je posebnu notu. "Zlatnu loptu" primio je sa suzama u očima i sinom Kristijanom Juniorom u naručju.
- Uvek nastojim da se testiram protiv najboljih. Privilegija je igrati protiv Mesija i Riberija, a nas trojica se izuzetno poštujemo bez obzira na činjenicu da smo veliki rivali - istakao je Ronaldo.
Apsolutni vladar fudbalske planete briljira na utakmicama, ali i van zelenog terena. Uspehe beleži zahvaljujući besprekornoj igri i nogama vrednim nekoliko desetina miliona evra po sezoni. Nekada je bio razuzdani plejboj, poznat po egzibicionizmu, provokativnim izjavama i burnim romansama, ali pre četiri godine odlučio je da okrene novi list. Tada je na "Tviteru" objavio da je dobio sina uz pomoć surogat majke, jedne engleske studentkinje, a potom se verio sa lepom Irinom.
Ronaldo nije samo vanserijski sportista, već i velika marketinška zvezda za koju se otimaju najveći svetski brendovi i najlepše žene. Iako mu skromnost nije vrlina i ume da pretera sa hvalisanjem, često učestvuje u humanitarnim akcijama. Krajem svake godine donira sto hiljada funti bolnici u kojoj je spasen život njegove majke kada joj je dijagnostikovan rak dojke. Vlasnik je brojnih priznanja, čak i voštanih figura u muzejima "Madam Tiso", a trenutno je sportista sa najviše fanova na društvenim mrežama. Privatni život slavnog fudbalera često je interesantniji od njegovih briljantnih partija na terenu. Poslednjih nekoliko meseci bilo je posebno zanimljivo jer se spekulisalo da je raskinuo veridbu.
Naime, dok je Irina letos snimala editorijale za prestižne modne magazine i pokušavala da se izbori sa fanatičnim obožavaocem koji ju je progonio po Njujorku, zgodni fudbaler provodio se na Floridi. Na luksuznim jahtama viđali su ga isključivo u muškom društvu, samo u kupaćim gaćama jarkih boja, što se podudarilo sa izjavom pop zvezde Rijane, koja je indirektno nagovestila da je on homoseksualac. Zato su fotografije iz tabloida izazvale različite reakcije među gej populacijom, čiji su se članovi s razlogom pitali da li je slučajno roze omiljena boja najplaćenijeg fudbalera sveta ili Ronaldo namerno izbegava da ga fotografišu sa devojkama kako bi utišao glasine o navodnoj prevari. Priče da je naklonjen istom polu postojale su i ranije, ali ih je zgodni Portugalac uvek demantovao vezama sa najlepšim ženama. Sa Irinom je niz godina. Iako njihovi prijatelji tvrde da su zaljubljeni kao prvog dana, izgleda da nije sve tako ružičasto. Kamen spoticanja bila je jedna brazilska starleta koja je tabloidima otkrila da je u maju provela noć sa slavnim fudbalerom. Upućeni kažu da Irini nije bilo svejedno i da su odlučili da naprave kratku pauzu kako bi videli koliko mogu da izdrže jedno bez drugog. Navodi nisu potvrđeni, međutim, činjenica je da ih do prošlonedeljne dodele "Zlatne lopte" nijedan fotoreporter nije video zajedno. U Cirihu su bili krajnje prisni. O Irini, Ronaldo lepo priča, ali na pomen njegovog sina lice mu ukrasi široki osmeh.
- Kristijano mi je na prvom mestu. Svakim danom sve je snažniji i pametniji. Sin je moj najveći ponos i više ne bih mogao da zamislim život bez njega. Nadam se da sam dobar otac iako moram mnogo još da naučim - priznao je nedavno.

Piše: Snežana Ilić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin