Novak Đoković: Od Emira Kusturice primio ključeve Kamengrada

Novak Đoković: Od Emira Kusturice primio ključeve Kamengrada

Autor: | 30/01/2014

0

Teniser Novak Đoković danas je posetio Andrićgrad, gde mu je režiser Emir Kusturica uručio zlatnik i ključeve Kamengrada.

Kusturica je Đokovića proveo proveo Ulicom Mlade Bosne, a potom su posetili bioskop "Doli Bel" i hram Svetog cara Lazara.

- Kao pripadnik srpskog naroda osećam se odgovornim prema Kusturici, koji je ovde načinio svoje životno delo, i prema načinjenom, što me obavezuje da učestvujem u ovom projektu da bi se sačuvala srpska kultura, identitet i koreni našeg naroda - rekao je Đoković novinarima u Andrićgradu.

On je poručio da je Andrićgrad "dragoceno mesto", kao i da će Andrićev institut čuvati srpsku istoriju i kulturu, navodeći da bi mu bila velika privilegija da bude deo tog Instituta.

Kusturica je kazao da je Đoković "svetosavski podvižnik, koji najkomplikovanije situacije na sportskom terenu i životu rešava na najpametniji način".

U crkvi Svetog cara Lazara Đokoviću je sveštenik Sredoja Andić poklonio ikonu Presvete Bogorodice, a uručen mu je i poklon penzionera Tomislava Neškovića iz Novog Goražda - ćuprija na Drini od drveta.

Izvor: Beta

Foto. Tviter

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: Novak Đoković