Milica Pavlović otkriva kako održava vitku liniju

Milica Pavlović otkriva kako održava vitku liniju

Autor: | 01/02/2014

0


Tri godine, otkako živi u Beogradu, pevačica Milica Pavlović redovno vežba u teretani jer joj je dobra kondicija neophodna za vatrene nastupe kakve uvek priređuje publici. Ova atraktivna dama nikada nije imala višak kilograma, ali je odlučila da na vreme počne da oblikuje svoje zanosno telo kako kasnije ne bi imala probleme sa kondicijom i viškom kilograma.
- Kao dete i tinejdžerka nisam se bavila sportom. Osim što sam u srednjoj školi sa drugaricama igrala odbojku na časovima fizičkog, ni na jedan drugi način nisam bila aktivna - počinje priču za „Hello!“ Milica.
- Dok sam živela kod bake i deke u okolini Leskovca i kod tate u Švajcarskoj, uvek sam imala mnogo obaveza u školi ili nisam mogla da pronađem odgovarajuću teretanu, pa ne mogu da se pohvalim da sam vodila naročito zdrav život - iskrena je lepa dvadesetdvogodišnjakinja.
Atraktivna pevačica, koja je nedavno u duetu sa reperom Nešom objavila singl „Alibi“, tvrdi da je po dolasku u prestonicu ubrzo počela redovno da ide u teretanu.
- Kada sam počela da živim u Beogradu, shvatila sam da je došlo vreme za redovne treninge. Ovde postoji veliki izbor sportskih centara, pa nema razloga da ne iskoristim tu pogodnost. Ubrzo sam upoznala devojku Dunju, koja me i danas trenira, i sa njom od početka imam lepu saradnju. Dunja me odlično razume, pa mi, kada mnogo nastupam tokom nedelje, zadaje manje intenzivne treninge, u suprotnom veoma naporno radimo. U početku sam imala jake upale mišića jer moje telo nije bilo naviknuto na stalna vežbanja, ali sada mi se tako nešto desi samo po povratku sa odmora kada se obično ulenjim.

Glavni razlog da posvećeno pristupi treninzima joj je kondicija kako bi na nastupima pružila maksimum.
- Budući da već tri godine redovno treniram, mnogo toga sam naučila o fizičkoj aktivnosti. Glavno je da uz pomoć vežbi ne možemo da smršamo već samo možemo da zategnemo mišiće i da postignemo dobru kondiciju koja je meni neophodna zbog koncerata. Obožavam slatkiše pa mi se dogodi da dobijem koji kilogram više i pored stalnih odlazaka u teretanu - otkriva Pavlovićeva.
- Prilikom treninga najvažnije su mi vežbe za noge, jer smatram da su one moj ženski adut. Mnogo bih volela i da imam trbušnjake, mada bih to moglo da postignem samo ukoliko bih se odrekla slatkiša, što mi ne uspeva.

OPIS VEŽBI:

1.

Lezite na leđa, ruku opruženih pored tela, a noge postavite na pilates loptu. Podignite kukove i privlačite loptu potkolenicama do položaja u kome su potkolenica i natkolenica pod uglom od 90 stepeni. Opružite noge, spustite kukove i vratite se u početni položaj. Vežbu ponovite dvanaest puta.

2.
Popnite se na ripstol. Držite se rukama za njega i polako jednom nogom idite u čučanj, vodeći računa da ugao između potkolenice i natkolenice bude 90 stepeni. Istovremeno neka vam druga noga bude u položaju zanoženja. Vratite se u početni položaj. Vežbu ponovite i drugom nogom. Ovom vežbom aktiviraju se četvrtasti butni mišić i sedalni mišići.

3.
Postavite se u bočni položaj i oslonite se na podlakticu. Druga ruka je na boku. Noga koja je dole je opružena na tlu, a gornja, koja je takođe opružena, je na pilates lopti. Podižemo bok uvis i spuštamo ga u početni položaj. Ovom vežbom angažuju se kosi trbušni mišići sa strane pregiba trupa i u manjoj meri pravi trbušni mišić. Ponovite je i na drugom boku.

4.

Zauzmite položaj skleka, oslonite se na šake, ali i na potkolenice koje su oslonjene na pilates loptu. Polako se pregibajte u zglobu kuka što više, dok noge ostaju opružene. Ova vežba aktivira slabinsko-bedreni mišić, pravi trbušni mišić, pregibače kuka.

5.
Postavite se u čučanj. Kičma je ispravljena, ruke opružene i šakama držite rastegljivu traku. Povucite traku ka grudima tako da ugao između podlaktice i nadlaktice bude 90 stepeni. Vratite ruke u početni položaj. Ovom vežbom aktivira se široki leđni mišić, veliki obli mišić, zadnji segment deltastog mišića, trapezasti i rombasti mišić.

6.
Preskakanje vijače uključuje mišiće skoro celog tela, povećava srčane otkucaje i dobro sagoravanje masnih naslaga. Takođe, dobro razvija kordinaciju, ali i poboljšava kardiovaskularnu i mišićnu izdržljivost.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin