Maja Novaković: Ističe značajan uticaj pokojnog oca Luisa na njenu karijeru

Maja Novaković: Ističe značajan uticaj pokojnog oca Luisa na njenu karijeru

Autor: | 02/02/2014

0

Jabuka ne pada daleko od stabla i legendarni Ljubiša Stojanović Luis sigurno bi bio ponosan da je samo mogao da vidi sjajne nastupe svoje naslednice u „X faktoru“.

Kada je Maja Novaković prvi put izašla na scenu popularnog takmičenja i zapevala „Tužnu pesmu“, svi u žiriju i publici, oduševljeni njenom emotivnom interpretacijom, su zadrhtali. Bilo je dovoljno da kaže da je kćerka velikog majstora naše muzike, pa da svi shvate zbog čega su joj u genima i talenat i dobra pesma. Iako je briljirala u „X faktoru“, Maja je prošle nedelje napustila takmičenje

- Ovaj šou za mene je bio veliki izazov, uspeh i prelepo iskustvo. Dinamika i energija učesnika i publike dodatno su me motivisale da pružim maksimum. Uživala sam u saradnji sa velikim profesionalcima i u osećanju da napredujem iz emisije u emisiju. Ovo je tek početak moje karijere i verujem da sam na dobrom putu.

Iako se, sticajem porodičnih okolnosti, sa muzikom upoznala čim se rodila, Maja priznaje da je dugo bežala od estrade. Sva vrata su joj bila otvorena, ali nije baš želela da se eksponira na takav način. Mnogi ne znaju da je godinama u ovom poslu i da je sa bratom Markom pevala u bendu „Marakuja“.

- Plašila sam se da uđem u taj svet, pre svega zato što mi je u detinjstvu otac mnogo nedostajao. Stalno je bio na putu. Nisam želela da se i moja kćerka tako oseća jednog dana. Mislila sam da je dovoljno da budem na sceni, da pevam i podelim emocije sa publikom. Onda su moj suprug Đorđe, mama Duda i brat rekli da je došlo mojih pet minuta i da bi trebalo da ih iskoristim. Razmislila sam dobro i shvatila da sam potpuno spremna za ovakav izazov.

Dokazujući da krv nije voda, Maja je Luisu dugo pevala prateće vokale, a upravo ju je pokojni kralj džeza i dobre narodne muzike hrabrio da počne ozbiljnije da radi. Seća se svakog očevog saveta, detinjstva i trenutaka koje su proveli zajedno.

- Moj otac je počeo karijeru kada je već imao trideset godina i zato mi je govorio da ne treba da čekam. Verovao je da uvek postoji način da ostvarimo snove: „Ne može da ne može. Može samo da nećeš.“ Tata je malo pričao, ali kada bi nešto rekao, bilo bi to kratko i jasno. Znao je da nas nasmeje do suza. Brat i ja smo s njim često izlazili u grad. Dešavalo se da nas probudi u tri noću i pita hoćemo li da skitamo. Onda bismo svi otišli u kafanu - evocira uspomene mlada pevačica.

Dok je bila tinejdžerka, Luis je uradio nešto što bi malo koji otac podržao - odveo je kćerku u studio za tetoviranje. Bio je veoma tolerantan i uglavnom joj je dozvoljavao sve što je tražila.

- Išli smo zajedno da se tetoviramo kad sam imala šesnaest godina. Pitala sam ga kuda ide i, kada sam čula odgovor, rekla sam da hoću i ja da se tetoviram. Bila sam ubeđena da će pasti u nesvest, međutim, on je samo pitao: „Je l’ znaš šta ćeš da tetoviraš?” I poveo me sa sobom. Uvek smo otvoreno razgovarali, ukazivao mi je na odgovornosti prilikom donošenja odluka, ali i na eventualne posledice koje ću zbog toga morati da snosim. Mislim da sam upravo tako najbolje naučila neke stvari - priznaje Maja, dodajući da je u sjajnim odnosima sa ostalom Luisovom decom i da joj je veoma drago što su svi talentovani i muzikalni.

Rođena je u Minhenu, gde je pohađala konzervatorijum za džez pevanje i klavir. Ipak, nije diplomirala jer je pred kraj studija došla u Beograd.

- Moj život je trenutno ovde i ne planiram da se vraćam u Nemačku. Naravno, želim da napredujem i da dalje radim na sebi, jer je muzika moje opredeljenje od dana kada sam ugledala svet. Suprug mi je rekao da moram da se prijavim za „X faktor“, a pošto sam se ostvarila i kao majka i kao žena, odlučila sam da ga poslušam. Shvatila sam da je vreme da nešto uradim za sebe. Zahvalna sam što imam divnu podršku cele porodice.

Suprug i sedamnaestomesečna kćerka Tatjana najveći su Majini fanovi. Pomno su pratili njeno učešće u takmičenju i burno navijali. U isto vreme oni su i njeni najstroži kritičari, jer joj uvek otvoreno kažu kada negde pogreši. Posle velikog uspeha u „X faktoru“ nastaviće da se bavi muzikom, ali i porodicom.

- Đole je često na poslovnim putovanjima, pa dosta vremena provodim sama sa Tatjanom. Ali to nije nikakav problem jer svi odlično funkcionišemo. Mislim da dobrom organizacijom može da se postigne savršena kombinacija. Jednostavno, „ne može da ne može“ - ponavlja Maja savet svog slavnog oca. Znajući kakve gene nosi, od nje bi tek trebalo očekivati velika iznenađenja.

Piše: Snežana Ilić

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: Maja Novakovic