Mateja Kežman: Zimovanje u velikom društvu

Mateja Kežman: Zimovanje u velikom društvu

Autor: | 14/02/2014

0

Iako se brakorazvodnoj parnici ne nazire kraj, Mateja Kežman ne dozvoljava da mu takva situacija pokvari januarska uživanja. Poznat kao veliki zaljubljenik u zimske sportove, nekadašnji fudbaler nije mogao da odoli porivu da bar nedelju dana provede u nekom od fascinantnih skijaških centara. Ovog puta izbor je pao na Garmiš-Partenkirhen, biser zimskog turizma, smešten u srcu Bavarske. Nekada je to raskošno planinsko mesto bilo domaćin Zimskih olimpijskih igara, a danas je kosmopolitski gradić sa brojnim sadržajima i van ski staza.
- Nisam od onih koji odlaze na skijanje da bi bili viđeni ili da bi po ceo dan obilazili kafiće. Pri odabiru destinacije prioritet su mi staze i sportski sadržaji. Garmiš-Partenkirhen raspolaže fascinantnim kapacitetima u svakom smislu, a za porodični odmor i ljubitelje sportova na snegu predstavlja zaista savršen izbor - ispričao nam je u dahu proslavljeni fudbaler.
Prva asocijacija na prestonicu evropskog zimskog turizma svakako je čuvena skakaonica, koju svake godine u ovo vreme gledamo na sportskim kanalima, jer se upravo tu održavaju najvažniji svetski kupovi u skijaškim skokovima. Božanstvena priroda, šarm planinskog odmarališta, pogled na vrhove Alpa ukrašene večnim snegom, ali i divan ambijent bavarskih kuća sa fasadama u baroknom stilu pomogli su Mateji prilikom odabira savršenog mesta za januarski odmor. Jedan od naših najuspešnijih fudbalera svih vremena i njegova nevenčana supruga Marija na zimovanje su poveli sedmomesečnog sina Filimona, kao i Matejinu decu iz braka sa Emilijom: Jakova, Aleksandru i Lazara. Brojno društvo uvećali su Marijina rođena sestra sa svojom decom, kao i nekolicina bliskih prijatelja. Bivši reprezentativac i njegova porodica na nepreglednim stazama svakodnevno provode i po nekoliko sati, skijajući se, vozeći bord ili motorne sanke. Srećom, mesta za nabrojane zimske zanimacije ima napretek s obzirom na to da su ljubiteljima ekstremnih sportova i ostalim posetiocima na raspolaganju vrhunski opremljeni centri, duge snežne staze i ledene dvorane. Mogu se koristiti čak i objekti sagrađeni za četvrtu zimsku Olimpijadu, održanu još pre Drugog svetskog rata.
Iako je još mali da bi učestvovao u ovakvim aktivnostima, Filimon u svom skafanderu uživa na svežem planinskom vazduhu, po kojem je Garmiš nadaleko poznat, oduševljeno posmatrajući jarke boje koje preferiraju iskusni skijaši.
- I ove godine na zimovanju sam u velikom društvu. Drago mi je zbog toga jer, što smo brojniji, to je zabavnije. Sada imamo mnogo dece, pa je po ceo dan veselo i energično. Filimon je isuviše mali da bi stao na skije, ali ako je suditi po tome koliko mu prija ovaj zdrav alpski vazduh, nema sumnje da će nam se kroz koju godinu pridružiti na stazama - zaključuje slavni sportista.

Piše: Nikola Golubović, Life Content

Foto: Privatna arhiva

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Najnovije vesti