Oskar Pistorijus: Paraolimpijcu pozlilo tokom suđenja za ubistvo svoje devojke

Oskar Pistorijus: Paraolimpijcu pozlilo tokom suđenja za ubistvo svoje devojke

Autor: | 10/03/2014

0

Oskaru Pistorijusu pozlilo je u sudnici u Južnoj Africi, gde je danas nastavljeno suđenje za ubistvo njegove devojke Rive Stenkamp. Slavni paraolimpijac povraćao je dok je slušao detalje o povredama manekenke koju je tragično ubio u svom domu u Pretoriji 14. februara prošle godine, koje je u okviru svog svedočenja izneo profesor Gert Sajman, patolog koji je izveo autopsiju na Rivinom telu.
Iako je sudija zabranio novinarima da prenose izjave svedoka zbog njihovog eksplicitnog sadržaja, bilo im je dozvoljeno da opišu današnja dešavanja iz suda, bez direktnog citiranja.
Pistorijusu, kome su obe noge amputirane kada je imao 11 meseci, burno je odreagovao na svedočenje o Rivinim povredama i sudija je na kratko prekinuo doktorovo izlaganje kada je on počeo da povraća. Sajman je ispričao da su na njenom telu pronađene četiri ustrelne rane, kao i da povrede sugerišu da su meci ispaljeni kroz drveni objekat kao što su vrata.
Pistorijus, koji je osvojio zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama 2012. godine, optužen je za ubistvo s predumišljajem 29-godišnje manekenke i TV lica Rive Stenkamp. On tvrdi da je ubistvo bilo nesrećan slučaj, jer je mislio da je u njegovoj kući provalnik. Ipak, izjave pojedinih svedoka i stručnjaka nisu u skladu sa njegovom odbranom.

Autor: Life Content

Foto: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin