Dragana Mirković: Život i Bog su me nagradili za čestitost

Dragana Mirković: Život i Bog su me nagradili za čestitost

Autor: | 24/03/2014

0


Pevaćica Dragana Mirković jedna je od najpopularnijih folk pevačica svih vremena u bivšoj Jugoslaviji.

- Život i Bog su me nagradili za čestitost. Nisam se zanosila lažima da ima prečica u poslu i životu.

Rođena je u selu Kasidol kraj Požarevca.

- Kad hoće da me uvrede, kažu da sam seljanka iz Kasidola, a ja se ponosim poreklom. Imala sam divno detinjstvo, sve su mi obezbedili čestiti roditelji. Ipak, najvrednije što sam ponela iz kuće jeste vaspitanje. Učili su me da budem poštena, marljiva, saosećajna i da pomažem ljudima - kaže Dragana i dodaje da i danas čuje majčine reči:

. Moraš da budeš kako treba, ne smeš da skreneš s puta!

Više od lutaka i dečje igre privlačili su je zvuci harmonike njenog dede Dragutina. Prva pesma koju je sa samo pet godina naučila da peva bila je “Devojka sokolu zulum učinila”.

Iako je rano počela da peva, već sa 13 godina kao solista u KUD “Kasidol”, imala je ogromnu tremu prvih desetak godina kada je kao velika zvezda držala solističke koncerte.
- Bila sam stidljiva i povučena, imala sam strašnu tremu i strah da li ću se dopasti publici. Kada sam se udala, preselila u Austriju i stvorila porodicu, htela sam potpuno da se povučem iz posla, ali eto, nikako mi se ne da to i učinim. Stalno osećam neki vetar u leđa, neko ili nešto me gura napred - priča Dragana i podseća na neverovatan događaj od pre nekoliko meseci kada je sa njom kontaktirao menadžer čuvenog Hosea Felisijana i rekao joj da ovaj slavni gitarista, kompozitor i pevač želi sa njom da snimi duet.
- Snimili smo pesmu i na engleskom i na španskom i stvarno sam počastvovana što je izabrao baš mene. Trebalo bi da idemo i na turneju po Južnoj Americi, ali ja sam nisam mogla toliko dugo da budem razdvojena od dece - rekla je Dragana.

Ljudi iz “Diskosa” bili su uporni da od devojčice stvore pevačku zvezdu. Porodica je donela odluku da njihova mezimica snimi ploču, ali tek nakon što završi osnovnu školu. Ubrzo je petnaestogodišnja Dragana u kuću donela Vukovu diplomu, a sa njom i prvu ploču: “Imam dečka nemirnog”. Tako je počeo vrtoglav uspeh Lučeta iz Kasidola, kako je obožavaoci iz milošte nazvaše. Dragana ima tridesetak pozlaćenih statua koje je dobila za pevačicu godine, najprodavaniju ploču, hit godine... a udruženje radio stanica Srbije 1993. godine proglasilo ju je za pevačicu decenije.

Snimila je i film “Slatko od snova”, ali je ipak svoje snove ostvarila tek kada je upoznala čoveka svog života i rodila sina i ćerku.

- Tonija sam srela slučajno. Upoznali su nas moji stric i strina koji žive u Beču, u koji sam došla da održim koncert i ne sanjajući da ću svoju sudbinu zauvek vezati za taj grad. Bila je to ljubav na prvi pogled. Tog trenutka, kada mi je pružio ruku da se upoznamo, osetila sam nešto neobično. Od siline emocija nisam ni čula njegovo ime. Mislila sam da ga nikada više u životu neću videti, ali se on potrudio da bude drugačije - seća se Dragana.

Kaže da se Toni zaljubio u njene oči.

- Zaljubio se u moje tužne oči. I jesam bila tužna u tom periodu. Imala sam 30 godina i ništa ispred sebe. Mislila sam da nikada neću sresti pravog muškarca za brak koji u meni vidi čoveka, a ne Draganu Mirković. Ja sam romantična žena, ne mogu da živim bez prave ljubavi i verovatno se ne bih ni udavala da nisam srela Tonija. Hvala Bogu što sam pored uspešne i bogate karijere našla normalnu osobu, što smo se iskreno zavoleli i dobili divnu decu - priča Dragana.

- Ja kao da sam operisana od potrebe za popularnošću. Pitam se kako sam uopšte uspela u ovom poslu u kojem je neophodno da budeš narcis. U vreme najveće popularnosti sedela sam u kući, čitala knjige i gledala filmove. Nikada nisam sedela po klubovima. Živela sam povučeno i zato nisam ni mogla u Srbiji da nađem čoveka svog života, nego u Beču. Kada sam se udala 2000. godine, povukla sam se sa estrade u trenutku kada sam bila najpopularnija - kaže Dragana.

Prijala joj je sloboda koju je dobila u Beču.
- Prvi put u životu bila sam samo Dragana, a ne estradna zvezda. Išla sam ulicom ne razmišljajući kako sam obučena, da li sam izašla bez šminke... - priča Dragana.

Ona i njen suprug su izuzetno imućni ljudi. Vlasnici su televizije DM SAT, raskošne kuće u Beču ispred koje su parkirani “rols-rojs”, “ferari”, “lamborgini”, “bentli”... Kupili su i dvorac Ebenfurt iz 12. veka!

- Ni u najluđim snovima nisam mogla da zamislim da će mi život poslednjih 13 godina biti ovako divan. Kad legnem, zahvalim se Bogu i pitam se da li je moguće da mi se to dogodilo, da ja živim u toj priči, da to nije neka junakinja iz filma - priča Dragana.

Izvor: Blic
Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin